Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya col·labora amb l’activitat Sala de Mescles del Beefeater In-Edit

El proper dijous 3 de novembre de 2016 tindrà lloc la jornada “Sala de Mescles”, en el marc de les activitats paral·leles del Festival Beefeater In-Edit, que se celebrarà a Barcelona del 27 d’octubre al 6 de novembre de 2016.  La jornada “Sala de Mescles” es durà a terme a la Seu de la SGAE de Barcelona (Passeig Colom, 6), de 9:30h a 18:30h. Per assistir-hi, cal reservar plaça a través d’aquest enllaç, tenint en compte que l'aforament és limitat.

La mescla és un dels processos més delicats i creatius de la producció d’una cançó.  In-Edit vol endur-se aquesta sala de mescla fora dels cinemes i sales de música on poder desdibuixar la barrera entre el professional de la cultura i el públic general i així dur a terme un intercanvi de coneixements que aporti noves llums sobre la indústria.

La jornada consta d’una programació molt variada on s’abordarà la visió dels “millenials”sobre els Festivals, el cinema i la cultura en general, el paper de les dones a la música, cinema i mitjans de comunicació o els hàbits de consum cultural en altres països. A més, al principi del dia hi haurà tres debats (Mash-up) on dos professionals amb visions diferents parlaran de temàtiques com ara la gestió público-privada, la importància de la curadoria o la relació dels artistes amb els Festivals.

Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya col·labora en l’organització de les següents conferències: Desxifrant l’ADN del cinema del futur, de 12.00h a 14.00h; Hàbits de consum cultural, analitzats des de diferents perspectives internacionals. Són tan semblants com ens esperem?, de 16.00h a 16.45h; i Polint el sostre vidre? Dones en música, mitjans i cultura, des de les 17.00h fins a les 18.00h.

Tots els ponents nacionals i internacionals seran presents al dinar de Networking que tindrà lloc el mateix dia, per tal de facilitar trobades amb tots ells. Per poder assistir al dinar cal sol·licitar-lo prèviament. Més informació.

Programa de la jornada:

Mash-Up

9.30h a 11-30h.  Sala Mompou

Cada 30 minuts, dos ponents de disciplines diferents ens donaran el seu punt de vista sobre una temàtica concreta, moderats per un professional que s’encarregui de generar un debat que vagi més enllà del “jo” per parlar d’allò que realment ens interessa.

Gestió pública o privada? Com es mouen els autors entre els festivals? Què és millor, una curadoria popular o tot al contrari?

Taula 1: Gestió pública vs Gestió Privada.

Ponents: Andreu Garrido (consultor en arts escèniques i música en viu).

Modera: Pepe Salazar (gestor cultural i managing del Festival OFFF).

Taula 2: Importància de la curadoria.

Ponents: Pau Corbalán (creador de Cooncert.com, plataforma col·laborativa de concerts).

Modera: Anna Cerdà (gestora cultural, curator del MACBA i directora del Festival Pop Arb).

Taula 3: Importància dels Festivals pels creadors. 

Ponents: Marc Crehuet (Director de cine) i Louise Samson (cantant). 

Modera: Raül de Tena (Periodista, director de la revista Fantastic Plastic Mag).

Amb la col·laboració de Catalunya Film Festivals.

Desxifrant l’ADN del cinema del futur

12.00h a 14.00h. Sala Mompou

Descobreix les 10 claus per connectar la indústria cinematogràfica amb les generacions del futur. Us convidem a descobrir-ho a través d’una sessió co-creativa entre professionals de la indústria, experts en tendències i innovació i usuaris “millennials”.

Ponents: Ian Garrido (llicenciat a l'ESCAC, amb el seu curt VíctorXX va rebre el tercer premi de la secció Cinéfondation de Canes), Max Martí (periodista musical al portal web Indiespot), Ariadna Solera (graduada a Bande à Part, ha col·laborat amb Xcèntric i CCCB), i Alba Riera (co-directora de l'estudi creatiu Opio Studio).

Modera: Berta Segura (directora de l'agència DMentes, especialitzada en anàlisis de tendència, innovació i cultura juvenil).

Amb la col·laboració d’Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya.   

Dinar Networking

14.00h a 16.00h.  Sala Club

Tots els convidats a les jornades, i també tots els convidats del Festival, seran presents al dinar per tal que totes aquelles persones interessades puguin tenir meetings one to one per aprofitar la seva experiència i coneixements. 

Per accedir al dinar s’haurà de reservar amb antelació. L’aforament serà limitat.

Amb la col·laboració de Catalan Films & TV.

Hàbits de consum cultural, analitzats des de diferents perspectives internacionals. Són tan semblants com ens esperem?

16.00h a 16.45h. Sala Mompou

Quan pensem en el consumidor de cultura en general, i de l’audiovisual en particular, caiem en el recurrent tòpic d’aplicar un enfocament occidental. Però, què passa realment amb l’audiència arreu del món? Brasil, Rússia, Dinamarca i Mèxic seran els països citats per explicar-nos les seves diferents realitats.

Ponents: Marcelo Andrade (director del Festival In-Edit Brasil), Elena Bocharova (managing director i co-fundadora del Festival Beat Films a Rússia), i Morten Tang (programador del Danish Film Institute de Dinamarca).

Modera: Gorka Meneses (director del Festival In-Edit Mexico).

Amb la col·laboració d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya i Acción Cultural Española (AC/E), a través del seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat de Visitants.

Polint el sostre vidre? Dones en música, mitjans i cultura

17.00h a 18.00h. Sala Mompou

Música, cinema i mitjans de comunicació formen un triumvirat en què la meitat de la població no està sempre representada en igualtat. Quatre expertes del sector analitzaran de manera desimbolta però punyent els desafiaments que cal tenir en compte al món globalitzat des de la seva pròpia activitat en aquests sectors.

Ponents: Michelle Carey (directora artística del Melbourne International Film Festival), Ivone Lesan (promotora en Clippers) i Silvia Cruz (periodista musical i escriptora).

Modera: Lucía Litjmaer (periodista i escriptora, directora del Festival feminista "Princesas y Darth Vaders"). 

Amb la col·laboració d’Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya i Acción Cultural Española (AC/E), a través del seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat de Visitants.

Cliqueu aquest enllaç per a més informació sobre les jornades i la biografia dels convidats.

Reserveu plaça per assistir a la jornada mitjançant aquest enllaç.

24/10/2016

La jornada "Sala de Mescles" tindrà lloc el proper dijous 3 de novembre de 2016, de 9:30h a 18h, a la Seu de la SGAE de Barcelona.

Cliqueu aquest enllaç per a més informació sobre les jornades i la biografia dels convidats.

Aforament limitat. Reserveu plaça per assistir a la jornada mitjançant aquest enllaç.

Festival Beefeater In-Edit:

Un film amb suport MEDIA entre la programació Beefeater In-Edit Barcelona: I Called Him Morgan, de Kasper Collin (Suècia, Estats Units). Més informació.