Europa Creativa MEDIA orgnitza la 3a edició de la European Cinema Night

Europa Creativa MEDIA, en col·laboració amb Europa Cinemas, organitza la tercera edició de la European Cinema Night, un esdeveniment divulgatiu únic amb l’objectiu d’acostar Europa als ciutadans, tot celebrant junts la riquesa de la cultura cinematogràfica europea. La Nit del Cinema Europeu tindrà lloc entre el 16 i el 20 de novembre a més de 70 ciutats d’Europa i arribarà a més de 10.000 persones.

El 2018 i el 2019 es van celebrar la 1a i la 2a edició de la Nit del Cinema Europeu, respectivament a 34 i 54 cinemes membres d’Europa Cinemas a tots els països de la Unió Europea. Pel·lícules amb suport de MEDIA de més de 30 nacionalitats diferents es van presentar amb èxit a públics d'arreu d'Europa, amb la participació de directors de renom com Nanni Moretti, Benedikt Erlingsson, Adina Pintilie, Teona Strugar Mitevska, etc.

El 2020, en aquest any sense precedents, la Nit del Cinema Europeu oferirà més que mai una gran oportunitat per destacar el paper essencial dels cinemes en la circulació i visibilitat de les pel·lícules europees, atraure el públic per celebrar la riquesa i la diversitat cultural del cinema europeu, elevar consciència pública sobre com MEDIA dona suport a la indústria i la cultura del cinema europeu, així com als cinemes.

Aquest any, a causa de la crisi actual, no només es proposaran projeccions físiques als cinemes, sinó excepcionalment també projeccions virtuals a través de plataformes en línia, si el cinema està actualment tancat.

Tots els cinemes que participin a la Nit del Cinema Europeu escolliran i projectaran una pel·lícula europea amb suport MEDIA no nacional amb entrada gratuïta i crearan un debat al voltant de la pel·lícula i el suport de la Comissió Europea a la pel·lícula.

En total, més de 45 pel·lícules diferents amb suport de MEDIA han estat escollides pels exhibidors d'enguany, segons el seu coneixement del seu públic, que encarna la riquesa i diversitat del panorama audiovisual europeu.

Aquest esdeveniment forma part de la campanya de comunicació "going local" de la Comissió Europea, que mostra als ciutadans com la política europea està vinculada a la seva vida (en aquest cas a les emocions que senten als cinemes) i com el fet d'assistir a un esdeveniment local pot formar part d’una experiència globalment connectada a tot Europa.

Mitjançant la connexió de cinèfils a nombroses ciutats d’Europa, la European Cinema Night pretén enfortir la seva identitat europea compartida arrelada a la nostra diversitat i valors culturals, apropant així les polítiques de la UE a la seva vida quotidiana.

A Catalunya, el Cine Baix de Sant Feliu de Llobregat participarà a la European Cinema Night, amb la projecció virtual i gratuïta de 'El joven Ahmed', de Jean-Pierre i Luc Dardenne, el 19 de novembre a les 19.30h

I a la resta de l'Estat espanyol, les sales de cinema que hi participaran són els Cinemes Verdi de Madrid, el cinema Príncipe de San Sebastián, i els Cinemes Babel de València.

Consulteu aquí totes les sales de cinema d'arreu d'Europa que participaran a la European Cinema Night 2020.

Més informació

3/11/2020

La 3a edició de la European Cinema Night, una iniciativa d'Europa Creativa MEDIA en col·laboració amb Europa Cinemas, se celebrarà entre el 16 i el 20 de novembre a més de 70 ciutats d’Europa i arribarà a més de 10.000 persones.