#EuropeCalls Convocatòria de Projectes CULTURA EUROREGIÓ 2016. Novetats principals.

Ja us podeu inscriure a la propera sessió #EuropeCalls que se celebrarà dimecres 15 de juny de 2016, a la sala d’actes de l’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7. Barcelona). Aquest #EuropeCalls tractarà de la convocatòria de projectes Cultura de l'Euroregió Pirineus Mediterrània. Podeu fer les vostres inscripcions a través d’aquest enllaç. 

L’objectiu de la jornada és informar el sector cultural i creatiu català de les principals novetats de la convocatòriade projectes de cooperació Cultura Euroregió 2016, i incentivar-ne i fomentar-ne la participació. La idea és ajudar les entitats culturals professionals dels àmbits de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni material i immaterial, llengües euroregionals (català, occità, francès i castellà), música, literatura, etc. que volen desenvolupar un projecte euroregional de creació, difusió, formació o d’educació artística, tot proporcionant-los recomanacions útils i intentant resoldre possibles dubtes.

La jornada s'adreça a les entitats culturals professionals amb personalitat jurídica de dret privat amb seu en una de les regions membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (associacions, fundacions, consorcis, etc.), així com a artistes professionals. També poden accedir a la convocatòria les persones jurídiques de dret públic implantades en el territori euroregional (museus, biblioteques, arxius, universitats, orquestres, etc.).

PROGRAMA:

9.45h  - 10.00h. Registre inscrits

10.00h - 10.15h. Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec d’Àlex Navarro, coordinador d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya.

10.15h - 10.30h.  Introducció de l’Euroregió Pirineus Mediterrània a càrrec de Mireia Canals, Secretària General de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

10.30h - 11.00h.  Presentació de la convocatòria de projectes Cultura Euroregió 2016 de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Agrupació Europea de Cooperació Territorial).

  • Principals novetats de la convocatòria.
  • Estructura, principis i objectius generals.
  • Aspectes tècnics de la convocatòria.
  • João Lobo, Tècnic de Cultura i Ensenyament Superior de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (AECT).

11.00h - 11.30h. Precs i preguntes

11.30h – 12.00h. Exemple de bona pràctica. Projecte beneficiari en la convocatòria 2015 de suport als projectes Cultura de l’Euroregió.

  • Carme Sais, directora de El Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, de l’Ajuntament de Girona.  

12.00h - 12.15h. Conclusions finals i cloenda de la sessió a càrrec d’Àlex Navarro.

6/6/2016

Aquest #EuropeCalls Convocatòria de Projectes CULTURA EUROREGIÓ 2016 tindrà lloc el proper dimecres 15 de juny de 2016 a la sala d’actes de l’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7. Barcelona).

Inscripcions aquí.

Notícia relacionada:  Publicada la convocatòria de projectes Cultura Euroregió Pirineus Mediterrània.