Inscripcions obertes per a la Jornada Professional sobre Animació i Videojocs al Mecal

El proper divendres 11 de març de 2016 se celebrarà la Jornada Professional: Animació i Videojocs – Sinèrgies, Oportunitats de Negoci i Tendències, en el marc de la 18a edició del Mecal – Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona. Es tracta d’una jornada organitzada pel Mecal Pro, amb la col·laboració d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya i 3D Wire.

L’acte tindrà lloc a l’aula 2 del CCCB, de 10h a 14h. Les inscripcions ja es poden fer a través d’aquest enllaç.

La jornada consisteix en un punt de trobada per als professionals de l’animació, amb exemples de sinèrgies entre l’animació i el videojoc. Els assistents podran ampliar horitzons a partir de les diferents conferències i trobades durant el matí, així com promoure col·laboracions i coproduccions, a través del speed dating durant la tarda (speed dating a porta tancada, amb els professionals què prèviament s’hagin inscrit). Per aquesta jornada comptarem amb la presència de:

  • Renato Roldán: Director d’Art de King (companyia líder en entreteniment interactiu per a mòbils, i creadora de la franquícia Candy Crush) i Director de Balieri Studio (petit estudi que ofereix serveis d’animació).
  • Rebeca Núñez: Animadora Flash a Ankama Animations (productora d’animació i de videojocs francesa, líder en la indústria de l’entreteniment interactiu i online, basada en estratègies transmèdia). Ha participat a sèries com Wakfu, Aux Trésors de Kerubim i la pel·lícula oficial del videojoc DOFUS:DOFUS Livre I – Julith.
  • Carlos Férnandez: Director, productor i guionista de cinema i videojocs a Moonbite Games / Dream Team. Ha estat project manager i director tècnic del llargmetratge d’animació 3D Witchcraft i director i guionista de més de 20 videojocs distribuïts al mercat internacional (com Zombeer, My fireplace, E.L.E., The Papalux).
  • David Diéguez: Productor executiu de Kotoc, estudi especialitzat en crear universos transmèdia, com la IP Desafío Champions, que actualment emet RTVE al Canal Clan i a les seves plataformes.

El programa de la jornada és el següent:

PROGRAMA

10:00 – 10:10           Presentació d’Europa Creativa. A càrrec d’Àlex Navarro, coordinador d'Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya.

10:10 – 10:15           Inauguració de la jornada. A càrrec de Roberto Barrueco, director del  Mecal.

10:15 – 10:25           Sinèrgies entre l’animació i els videojocs: la veritable convergència. A càrrec de José Luis Farias, director de 3D Wire.

10:25 – 11:10           Animació o videojocs? Les dues coses. A càrrec de Renato Roldán.

11:15 – 12:00           Animant a DOFUS: el fenòmen transmèdia perfecte. A càrrec de Rebeca Núñez.

12:00 – 12:15           Pausa: descans i networking.

12:20 – 13:05           Estudi de cas: Moonbite / Dream Team - Empreses que integren videojocs i animació en la seva producció. A càrrec de Carlos Fernández.

13:10 – 13:55           Estudi de cas: Kotoc -  Empreses que integren animació i videojocs en la seva producció. A càrrec de David Diéguez.

16:00 – 19:30           Speed dating (a porta tancada, entre els professionals prèviament inscrits).

La sessió es desenvoluparà en català i castellà. Portes obertes a partir de les 9:50h.

Podreu seguir els comentaris de la jornada a Twitter amb el hashtag #ECDanimació.

18/2/2016

L’acte tindrà lloc divendres 11 de març de 10h a 14h.

Inscripcions a través d’aquest enllaç.