Inscripcions obertes per a l’#EuropeCalls Europa Creativa Cultura – Suport als Projectes de Traducció Literària

El proper dimarts 28 de febrer de 2017 tindrà lloc una nova sessió #EuropeCalls que tractarà sobre el suport als projectes de traducció literària, tot centrant-se en els aspectes tècnics de la convocatòria i en les bones pràctiques. L’acte se celebrarà a la sala d’actes de l’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7, Barcelona). Podeu formalitzar la vostra inscripció a través d’aquest enllaç.

Aquesta sessió informativa està organitzada per l’Oficina Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, en col·laboració amb l'oficina Europa Creativa Cultura, i se centra en la nova convocatòria de suport als Projectes de Traducció Literària del Programa Europa Creativa Cultura, que es publicarà de manera imminent, i el termini de la qual finalitzarà el proper mes d'abril de 2017.

L’objectiu de la jornada és incentivar i fomentar la participació del sector editorial català en la convocatòria de suport als Projectes de traducció literària del subprograma Cultura d’Europa Creativa. La idea és informar sobre les novetats de la convocatòria, així com ajudar els editors culturals que disposen ja d’un projecte d’aquest tipus, tot proporcionant-los recomanacions útils i intentant resoldre possibles dubtes.

La jornada s’adreça a operadors del sector editorial especialment interessats en aquesta línia del Programa.

PROGRAMA

9.45h  - 10.00h. 

Registre inscrits

10.00h - 10.15h. 

Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec d’Àlex Navarro, coordinador de l’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, i de Joaquim Bejarano, director de l’Àrea del Llibre de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

10.15h - 11.15h.

Presentació de la línia de suport als Projectes de traducció literària del Subprograma Cultura del Programa Europa Creativa:

  • Estructura i principis generals.
  • Aspectes tècnics de la convocatòria.
  • Balanç dels resultats de la convocatòria anterior.

Augusto Paramio, responsable de l’oficina Europa Creativa Cultura per Espanya i Conseller Tècnic dela Subdirecció General de Cooperació Cultural amb les Comunitats Autònomes del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

11.15h - 11.30h. 

Precs i preguntes

11.30h - 12.00h.  

Exemple de bona pràctica. Projecte beneficiari de la convocatòria 2014 de suport als projectes de traducció literària d’Europa Creativa Cultura.

Asociación Centro de Estudios y Cooperación para América Latina (CECAL) va resultar beneficiària en el marc de la convocatòria 2014 de suport als projectes de traducció literària del Subprograma Cultura del Programa Europa Creativa. En concret, va rebre 44.802,20 € per al projecte Ex-centricidades: el aliento renovador de la literatura europea, que inclou la traducció de cinc títols d’obres de diversos idiomes europeus. A càrrec de:

  • Mario Campaña, coordinador del projecte i director de Paso de Barca Ediciones (CECAL)
  • Nela Filimon, vicepresidenta de CECAL, professora de la Universitat de Girona i participant en el projecte.

12.00h - 12.15h. 

Precs i preguntes

12.15h - 12.30h. 

Conclusions finals i cloenda de la sessió a càrrec d’Àlex Navarro. 

8/2/2017

La sessió #EuropeCalls Europa Creativa Cultura – Suport als Projectes de Traducció Literària se celebrarà dimarts 28 de febrer de 2017 al’Arts Santa Mònica de Barcelona.

Inscripcions a través d’aquest enllaç.