Inscripcions obertes per al Cartoon Forum 2020

La propera edició de Cartoon Forum, el fòrum de pitching i coproducció per a projectes d'animació destinats a televisió, se celebrarà a Toulousse (França) del 14 al 17 de setembre de 2020. La data límit per inscriure-hi projectes és el proper 6 de maig.

Durant tres dies, els productors d'animació tenen l'oportunitat de presentar els seus projectes a pitchings davant de més de 1.000 participants, entre els quals es troben professionals dels canals de televisió, inversors i altres socis potencials de prop de 40 països. Aquesta cita organitzada per CARTOON (associació europea de l'animació) permet que les coproduccions siguin finalitzades, que es tanquin prevendes, acords de distribució i opcions per a qualsevol tipus de dret o llicència.

Des de la seva creació el 1990, 802 sèries han trobat finançament en aquest esdeveniment, tot representant un total de 2,8 bilions d'euros. 

De mitjana, més d'un dels tres projectes presentats a Cartoon Forum aconsegueixen finançament i entren en producció.

La propera edició de Cartoon Forum tindrà lloc del 14 al 17 de setembre a Tolousse (França) i les seves sessions de pitching seran, un any més, l'element central. Cada projecte es presentarà durant 30 minuts als seus socis potencials.

S'ha creat una nova categoria: Short Pitch sessions (en què alguns projectes es presentaran a pitchings de 10 minuts de durada).

La projecció de tràilers davant dels participants durant el tradicional esmorzar Croissant & Coffee Shows anima les persones a atendre les sessions de pitching.

Requisits dels projectes elegibles d'animació:

  • Estar en fase de desenvolupament.
  • Estar destinats principalment per a televisió (sèries de televisió o especials de televisió). El desenvolupament pot ser també per a noves plataformes. 
  • Tenir una durada mínima de 26 minuts (en total).
  • Comptar amb un mínim del 50% d'animació.
  • Europeu

Consulteu la normativa per assegurar-vos que el vostre projecte és elegible. 

Tingueu en compte que:
- Només les empreses productores independents poden presentar un projecte.
- Els equips de producció de projectes seleccionats han de pagar les despeses d’inscripció al Cartoon Forum.

Presentació dels projectes: 

El formulari online haurà d'incloure:

  • Sinopsi: Breu descripció de la història en anglès (máx. 700 caràcters, amb espais inclosos) per ser publicada al catàleg oficial o a la pàgina web. 
  • Arxiu PDF: Presentació del projecte en què s'afageixen elements que en millorin la descripció. En cas de selecció, es podrà escollir si es desitja que el PDF generat estigui disponible per als compradors o no. L'organització indica alguns suggeriments d'elements que es poden incloure en aquest arxiu: Pàgina de sumari amb el títol, els productors i els coproductors, el format, l'audiència i una imatge still. El concepte del projecte, la sinopsi, el tractament, els storylines (descripció extensible de la història), descripció dels personatges, nota d'intenció del productor, descripció de l'estat del projecte, còpia de la carta d'opció de transferència de drets. Tot acompanyat de diverses imatges o stills del projecte.

Important: Un únic PDF. No més de 25 pàgines. En anglès. Màxim 35 MB. Si l'arxiu és superior a 10 MB pots enviar-lo per WeTransfer a forum@cartoon-media.eu

Nota: Cada projecte ha d'anar acompanyat d'una carta escrita d'interès d'un canal de televisió, un distribuïdor o una nova plataforma representativa que demostri el seu suport. Al formulari online caldrà indicar el nom de l'empresa que dona suport al projecte, nom de contacte i PDF amb la carta d'interès. 

Caldrà també preparar tres imatges boniques del projecte per a la pàgina doble del catàleg electrònic i el web de CARTOON, així com per a la premsa i les pantalles gegants de Cartoon Forum. Un cop s'hagi enviat el projecte, no es podran canviar.  

Accedir al formulari online de presentació a través de MyCartoon. Si no estàs registrat, hauràs d'obrir un compte. A continuació, haruàs de clicar a My Projects> Submit a new project.

Data límit: 6 de maig de 2020

Més informació.

23/3/2020

Cartoon Forum és una iniciativa de Cartoon Media amb suport d'Europa Creativ MEDIA. 

La data límit per presentar-hi projectes és el 6 de maig de 2020.

Més informació