La 4a edició del Mallorca Talents Lab de l'Atlàntida Film Fest anuncia els projectes guardonats

La quarta edició de Mallorca Talents Lab ha permès dotze cineastes emergents d'entre 18 i 35 anys desenvolupar el seu projecte de llargmetratge durant quatre dies a la capital balear, amb l'assessorament de consolidats professionals de sector cinematogràfic del nostre país. La trobada ha tingut lloc en el marc de l'Atlàntida Mallorca Film Fest i ha comptat amb la col·laboració de la nostra oficina, Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya, i de l'Oficina MEDIA España

'Balearic', de Ion de Sosa i coescrita al costat de Juan González, 'Saturno', de Daniel Tornero i 'Ultravioleta', de Mamen Díaz i Violeta Rodríguez, són els projectes premiats pel jurat en aquesta quarta edició.

Experts en distribució, com Enrique Costa (Elastica Films), direcció (Carles Marques Marcet, Fernanda Rossi), guió (Miguel Machalski) i producció (Bernat Manzano, Miguel Ángel Blanca, Javier Gil), i responsables de festivals de cinema o de les seves àrees d'indústria, com Jaume Ripoll (Atlàntida Mallorca Film Fest), José L. Cienfuegos (Festival de Sevilla), Annabelle Aramburu (Festival de Màlaga), Paz Lázaro (Berlinale), Mercedes Martínez (Festival de Rotterdam) i Olimpia Pont (Torino Film Lab) han acompanyat els participants amb sessions individuals, activitats de formació i assessories especialitzades.

Aquests 12 projectes, 6 de ficció ('Mario', de Guillem Miró; 'Els homes i els dies', Arnau Villaró; 'Quest', Antonina Obrador; 'Balearic', de Ion de Sosa; 'Ultravioleta', de Mamen Díaz i Violeta Rodríguez; 'L'estrany', d'Oriol i Marc Guanyabens) i 6 de documental ('The Human Hibernation Project', d'Anna Cornudella; 'Los cangrejos', de Rubén Seca; 'Trasobares', de Sergi Merchan; 'Dos madres', d'Ariadna Seuba; 'What does a dog say to a bone?', de Javier Morales; 'Saturno', de Daniel Tornero) han optat als premis del Pitching Mallorca Talents Lab 2021, dotats en aquesta edició amb 50.000 euros per al llargmetratge de ficció i 20.000 euros per al documental, en concepte de finançament anticipat. A més, els dos projectes guardonats tindran el suport d'Eclair en el procés de postproducció.

El jurat, compost per Nadine Rothschild, agent de vendes; Alberto Tognazzi, responsable comercial de Eclair; Xavi Toll, cap de desenvolupament de Zeta Studios; Ana Vicente, cap de vendes a Dogwoof; José Manuel Zamora, director d'Abycine; Joan Carles Martorell, director d'IB3; Jaume Ripoll, cofundador de Filmin i director de l'Atlàntida Mallorca Film Fest, i Joan Sala, coordinador editorial de Filmin, han decidit guardonar 'Balearic', de Jon de Sosa i 'Saturno', de Daniel Tornero.

'Ultravioleta', de Mamen Díaz i Violeta Rodríguez, ha rebut el premi Abycine Lanza, la qual cosa li permetrà participar al Lab Lanza que organitza Abycine, com a projecte seleccionat.

30/7/2021

Atlàntida Mallorca Film Fest és un projecte de Filmin, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA a la Distribució Online

Notícies relacionades:

Atlàntida Mallorca Film Fest obre la 4a convocatòria de Mallorca Talents Lab 

Consulta el programa de l'Atlàntida Mallorca Film Fest 2021