La Comissió Europea inicia una investigació sobre l’impacte del “crowdfunding” en els sectors cultural i creatiu a Europa

S’acaben d’iniciar 4 enquestes online, per conèixer les motivacions i barreres dels professionals dels sectors cultural i creatiu, de les plataformes de “crowdfunding”, dels responsables de les polítiques del sector, i per donar suport a les organitzacions de “crowdfunding” arreu d’Europa. Els resultats i estudis de cas estaran disponibles per ser consultats per tothom qui ho desitgi (la iniciativa va ser llançada al març d’aquest any i es durà a terme fins al setembre del 2017).

Crowdfunding 4Culture és una iniciativa amb suport de la Comissió Europea que investiga:

  • Com funciona el “crowdfunding” en els sectors cultural i creatiu
  • El tipus de projectes amb els quals es pot fer servir el “crowdfunding”
  • El nombre de plataformes que hi ha i com es tria la plataforma correcta
  • Les recomanacions i el que no s’ha de fer en una campanya de “crowdfunding” (do’s i dont’s)
  • Exemples de “matchfunding” amb ajudes públiques o esponsoritzacions privades 

El 2015 el Parlament Europeu va aprovar la subvenció del projecte Kick-starting the cultural economy (crowdfunding), amb l’objectiu d’identificar i analitzar les millors pràctiques de “crowdfunding” en les organitzacions culturals europees. Segons la Comissió Europea, ara és un bon moment per investigar sobre aquesta temàtica, donat que els sectors cultural i creatiu són motors essencials per al creixement econòmic i laboral, tot i que han de fer front a severes retallades, i molts professionals i organitzacions tenen problemes per accedir al finançament o per a créixer. En aquest context, els sectors cultural i creatiu utilitzen cada vegada més el “crowdfunding”; actualment ja hi ha més de 600 plataformes que operen a Europa. 

Més informació.

16/8/2016

Crowdfunding 4Culture és una iniciativa amb suport de la Comissió Europea.

Més informació.