La Comissió Europea publica tres noves convocatòries per als mitjans de comunicació

La Comissió Europea ha publicat tres convocatòries de propostes, per un valor total de 16,5 milions d'euros, per donar suport a la informació plural, els continguts de mitjans innovadors i un millor accés a la informació multilingüe per als ciutadans de la UE.

Una primera convocatòria per valor de 8 milions d'euros se centra en la creació o ampliació de European Media Hubs (centres europeus de mitjans), com ara redaccions transfrontereres virtuals o físiques. Donarà suport al desenvolupament de producció editorial conjunta i ofertes de continguts comuns sobre afers europeus, en diversos idiomes, entre diferents organitzacions de mitjans d'Europa, respectant plenament la independència editorial. La data límit per presentar-s'hi és el 25 de setembre de 2023. Més informació i documentació

La convocatòria European Media Platforms call (Plataformes Europees de Mitjans), per valor de 6 milions d'euros, ajudarà les organitzacions de mitjans a augmentar el seu abast i pretén estimular la producció de continguts de notícies innovadors mitjançant eines que utilitzen tecnologies com la intel·ligència artificial, web3, blockchain, així com motors de cerca sofisticats i algorismes de recomanació de continguts. La data límit de presentació de sol·licituds és el 18 d'octubre de 2023. Més informació i documentació

Un tercer projecte, amb un valor de 2,5 milions d'euros, contribuirà a crear un European streaming portal (portal europeu d'streaming) que faciliti l'accés de la gent a continguts diversos que ofereixen les emissores públiques i privades. També utilitzarà eines d'intel·ligència artificial i prepararà el terreny cap a experiències de visualització més immersives i compartides. La data límit de presentació de sol·licituds és el 30 de setembre de 2023. Més informació i documentació.

Consulteu el vídeo de la sessió informativa sobre aquestes 3 convocatòries, que es va dur a terme el passat 19 de juliol:

Aquestes tres convocatòries donen seguiment al Media and Audiovisual Action Plan (Pla d'Acció de Mitjans i Audiovisuals) i al European Democracy Action Plan (Pla d'Acció per a la Democràcia Europea). Estan oberts a organitzacions de mitjans de comunicació i emissores, així com a altres organitzacions del sector dels mitjans de comunicació. Més informació, inclosos els terminis de presentació de sol·licituds, està disponible a l'enllaç de cada convocatòria individual.

Més informació

Consulteu totes les Oportunitats de finançament de la UE al sector dels mitjans de comunicació | Modelant el futur digital d'Europa (europa.eu)

25/7/2023

Més informació