L'Acadèmia del Cinema Català obre la convocatòria de la 1a Residència de guions

L'Acadèmia de Cinema Català ha obert la convocatòria de la primera Residència de guions, una incubadora de guions per a llargmetratges de ficció, organitzada de la mà de GAC - Guionistes Associats de Catalunya i dirigida per la cineasta Carla Simón.

La Residència de l'Acadèmia catalana és la primera iniciativa d’aquestes característiques a Catalunya i també la primera en acollir projectes en llengua catalana i garantir-ne la participació: com a mínim 4 dels 8 projectes participants hauran de ser en llengua catalana. La selecció assegurarà la paritat de gènere en l'autoria i aspostarà per la participació de talent jove

La comissió de selecció vetllarà per la convivència entre diferents maneres de fer cinema i la diversitat en relació a orígens ètnics o racials, de gènere, orientació sexual, així com de diversitat funcional i classe social, tant pel que fa a l'autoria com des del punt de vista temàtic. 

Els/les autors/es dels projectes seleccionats gaudiran d'un acompanyament estable durant 9 mesos que inclourà:
  • el seguiment a càrrec d’un/a tutor/a assignat/da
  • una beca dotada amb 1.400 € mensuals per projecte
  • un programa complet de classes magistrals i tallers, a càrrec de ponents nacionals i internacionals
  • activitats de trobada amb la indústria, incloent trobades habituals amb els principals players operants a Catalunya
  • pitching davant d'empreses catalanes i de la resta de l’Estat
  • dues estadies de treball fora de Barcelona

Tota la documentació s’haurà d’adjuntar mitjançant el formulari habilitat abans del 18 de juliol.  

Aquesta primera edició de la Residència es durà a terme de l’1 de novembre de 2022 al 30 de juliol del 2023

Consulteu-ne les bases completes. 

El dilluns 27 de juny a les 13:00h es durà a terme a la seu de SGAE Catalunya una sessió informativa especial juntament amb Serielizados Kick i el Pitching Fòrum de llargmetratges del GAC. És imprescindible la confirmació d'assistència AQUÍ.

La Residència està organitzada i liderada per l’Acadèmia del Cinema Catalàde la mà de GAC - Guionistes Associats de Catalunya, amb el suport de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales, l’ICEC – Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, i la col·laboració d’ESCAC - Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de CatalunyaUniversitat Pompeu FabraBlanquerna – Universitat Ramon Llull i Institut Ramon Llull.

Més informació

17/6/2022

La convocatòria de la primera Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català està oberta fins al proper 18 de juliol

Bases i formulari