L'Observatori Europeu de l'Audiovisual recull totes les mesures per donar suport al sector audiovisual davant la crisi del Covid-19

La crisi del COVID-19 està generant reptes sense precedents per al sector audiovisual. Per donar-hi resposta, els governs i els organismes industrials han adoptat mesures per donar suport a les diverses indústries i als seus professionals durant aquest període. L’Observatori Europeu de l'Audiovisual realitza un seguiment d’aquestes mesures en 41 països diferents, així com d’iniciatives paneuropees. Des del lloc web de l'Observatori es pot accedir gratuïtament al rastreig de dades actualitzat cada dia.

L'Observatori fa ús de la seva xarxa d’informació única a tot Europa per recollir dades en brut sobre mesures específiques del sector audiovisual en temps real. L’equip de l’Observatori transforma les dades en una eina de seguiment classificable, actualitzada diàriament. Per exemple, les diverses mesures de les quals s'ha de fer el seguiment van des d'iniciatives, com ara suport públic, regulació, acords de la indústria i declaracions polítiques. De manera més general, també es fa un seguiment de les mesures generals sobre camps com l’ocupació, ja que s’apliquen especialment al sector audiovisual. El rastreig en línia de l'Observatori té la forma d'una taula descarregable EXCEL que permet a l'usuari classificar la informació per país, organització que crea la mesura o tipus d'iniciativa, per exemple.

La directora executiva, Susanne Nikoltchev, va dir del projecte: “Esperem que el nostre seguiment en temps real d’aquestes mesures de suport ajudi la indústria audiovisual europea i, en especial, les seves pimes i treballadors lliures a passar per la crisi del COVID-19. Proporcionar la visió general europea i ajudar el sector audiovisual són la raó de ser de l’Observatori, per la qual cosa era evident que assistiríem a les indústries audiovisuals europees i al seu professional proporcionant aquesta informació." Va afegir que estava molt agraïda al Comitè Assessor de l'Observatori i a les xarxes pel seu suport per ajudar a recopilar aquesta informació.

Per obtenir més informació sobre el projecte de seguiment del COVID-19 de l'OEA o, efectivament, per indicar-los qualsevol mesura de suport, contacteu amb info.obs@coe.int.

7/4/2020

Més informació