L'OEA organitza un taller virtual sobre diversitat i inclusió a la indústria europea de l'audiovisual

L'Observatori Europeu de l'Audiovisual realitzarà un nou taller en línia gratuït sobre diversitat i inclusió a la indústria europea de l'audiovisual (davant i darrere de la pantalla). El taller es durà a terme el proper 10 de desembre de 2020 de 15.00h a 17.00h.

Com pot Europa assegurar més respecte a la diversitat ia la inclusió en la seva indústria del cinema, de la televisió i del VoD? En la legislació europea sobre mitjans de comunicació, durant molt temps s'ha experimentat una gran consciència sobre els principis d'igualtat i de no discriminació per motius de gènere, d'origen o de discapacitat.

Els canvis socials més recents, en particular pel que fa a la posició de les dones al lloc de treball i al desenvolupament del moviment #BlackLivesMatter, han fet que la diversitat i la inclusió hagin cobrat més importància encara, recentment.

L'Observatori Europeu de l'Audiovisual, part del Consell d'Europa a Estrasburg, organitza aquest taller online i gratuït en el qual mirar cap a les estratègies i els reptes a l'hora d'incrementar la diversitat i la inclusió a la nostra indústria: davant i darrere de les pantalles. En aquest sentit, l'Observatori té previst publicar, a la primavera de 2021, un nou informe basat en el resultat d'aquest taller.

A la primera sessió del taller s'examinarà la baixa representació darrere de la càmera. Quina és la situació? Com d'inclusiu és el món de cinema i de la televisió? Quines són les millors pràctiques per mesurar el grau de diversitat i d'inclusió en aquesta indústria? Des de la perspectiva del mercat laboral, s'analitzaran temes com la igualtat de condicions a l'ocupació laboral, així com les oportunitats de formació per a grups minoritaris i amb poca representació.

La segona sessió del taller se centrarà en les millors maneres de promocionar la inclusió i la no discriminació a la pantalla. De nou, es tornarà a mirar cap a les noves pràctiques per mesurar el nivell de diversitat i d'inclusió. Quins són els baròmetres? Es veurà com els fons de finançament de pel·lícules tracten de fomentar més la diversitat a la pantalla. També s'analitzaran les estratègies que duen a terme en aquesta línia i a llarg termini els canals de televisió.

L'esdeveniment online serà moderat per Maja Cappello, directora del departament d'informació legal de l'Observatori Europeu de l'Audiovisual. La directora executiva de l'Observatori, Susanne Nikoltchev va afirmar que "aquest moment és molt més que apropiat per tractar aquests temes actuals i les millors pràctiques en diversitat i inclusió en les indústries de el cinema, la televisió i el VoD a Europa. El paper de l'Observatori és també el de proporcionar una plataforma neutral per debatre sobre els reptes i els objectius del sector ajuntant a les principals parts interessades i estimulant els intercanvis en possibles futurs desenvolupaments. La pandèmia ens ha frenat una mica en això però continuem en línia".

Més informació i inscripcions.

20/11/2020

El taller en línia gratuït sobre diversitat i inclusió a la indústria europea de l'audiovisual (davant i darrere de la pantalla) es durà a terme el proper 10 de desembre de 2020 de 15.00h a 17.00h.

Més informació i inscripcions.