'MEDIA al Maldà' us convida a la projecció del film amb suport MEDIA 'La Maternal'

El proper dijous 26 de gener, des d'Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya i en el marc del cicle 'MEDIA al Maldà', us convidem a la projecció de la pel·lícula amb suport d'Europa Creativa MEDIA 'La Maternal', de Pilar Palomero, al Cinema Maldà de Barcelona.

El cicle 'MEDIA al Maldà' convida el públic, gràcies al suport d'Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya, l'últim dijous de cada mes, a la projecció d’una pel·lícula europea amb suport d’Europa Creativa MEDIA al Cinema Maldà de Barcelona, que forma part de la xarxa de sales de cinemes Europa Cinemas, que compta també amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

La propera sessió es durà a terme el dijous 26 de gener de 2023 a les 20h, amb la projecció de la pel·lícula amb suport d'Europa Creativa MEDIA 'La Maternal', el segon llargmetratge de Pilar Palomero.

Comptarem amb la presència de l'actriu protagonista del film, Carla Quílez (guanyadora del Premi Gaudí a Millor Interpretació Revelació) i de Valérie Delpierre (Inicia Films), productora de la pel·lícula, que presentaran el film abans de la projecció.

Sinopsi

Carla, una noia jove en risc d'exclusió, arriba embarassada al centre d'acollida La Maternal, on haurà d'aprendre a conviure amb les seves companyes adolescents i a preparar-se com a futura mare. Un repte vital que passa per conèixer-se millor i comprendre el món que l'envolta, inclosa l'inestable i destructiva relació amb la seva mare.
 
 
El film, escrit i dirigit per Pilar Palomero, està produït per Inicia Films i coproduït per BTeam Prods i Barrixica AIEi compta amb la participació de RTVE, el finançament de l'ICEC i el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament en la modalitat de Slate Funding, per part d'Inicia Films. La distribució de la pel·lícula en territori nacional es duu a terme a càrrec de BTeam Pictures
 
La pel·lícula està protagonitzada per Carla Quílez, que va ser guardonada amb la Conxa de Plata a Millor Actriu a la Secció Oficial del Festival de San Sebastián 2022 – Secció Oficial. 
 
El film compta amb 3 nominacions als Premis Goya (Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Actriu de Repartiment); 5 nominacions als Premis Gaudí (Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció, Millor guió original, Millor actriu secundària (Ángela Cervantes) i
Millor interpretació revelació (Carla Quilez); i 3 nominacions als Premis Feroz (Millor Direcció, Millor Actriu Protagonista i Millor Actriu de Repartiment).
 
L'òpera prima de Pilar PalomeroLas Niñas, que compta també amb el suport d'Europa Creativa MEDIA, va participar a la secció Generation KPlus del Festival Internacional de Cinema de Berlín i a la Secció Oficial de Festival de Màlaga 2020, on va aconseguir la Biznaga d'Or a la Millor Pel·lícula. I també va ser guardonada amb múltiples premis nacionals: Premi Forqué al millor llargmetratge de ficció; 3 Premis Feroz, entre els quals el de Millor Pel·lícula; 4 Premis Gaudí, incloent Millor Pel·lícula en llengua no catalana; i 4 Premis Goya, incloent el guardó més important a la Millor pel·lícula.
 
 
Recupereu aquí l'entrevista que vam tenir ocasió de fer-li a Pilar Palomero, amb motiu de la selecció de la seva segona pel·lícula, La Maternal, amb suport d'Europa Creativa MEDIA, a la 70a edició del Festival de San Sebastián
 
 

L'objectiu del cicle 'MEDIA al Maldà' és promoure el cinema europeu i de qualitat entre l’audiència i difondre la labor del Programa Europa Creativa MEDIA pel que fa al suport de l’audiovisual europeu

La iniciativa pretén contribuir a la promoció, la circulació i la visibilitat de les pel·lícules europees, tot fomentant també el desenvolupament del públic, per tal que descobreixi i valori el cinema independent europeu en pantalla gran i fora de les plataformes.

L’activitat pretén també reforçar i promocionar la gran tasca social i cultural que duu a terme el Cinema Maldà, al cor de Barcelona, i l’únic que perdura al barri de Ciutat Vella. El Maldà, que va celebrar el 75è aniversari el 2021, és un cinema ‘diferent’, que conserva l'essència d'aquells entranyables cinemes de barri, i que lluita cada dia amb propostes creatives i innovadores per convocar el públic a les sales i crear comunitat. Un cinema que defuig de les estrenes més comercials i aposta per una programació de qualitat.

 
16/1/2023

Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya us convida* a la projecció del film amb suport MEDIA 'La Maternal', de Pilar Palomero, al Cinema Maldà

Dijous 26 de gener de 2023, 20h

Cinema Maldà (Carrer del Pi, 5. Barcelona)

*Entrada lliure fins a completar aforament