Neix 'The Filmin Times', un recorregut per la història contemporània d'Europa a través del cinema

Filmin ha llançat el seu últim gran projecte: 'The Filmin Times', una aplicació web disponible a www.thefilmintimes.com, que vincula el setè art amb la història contemporània europea. 

Desenvolupada per l'estudi de disseny barceloní Toormix i amb el suport d'Europa Creativa MEDIA, 'The Filmin Times' proposa una nova manera d'aproximar-se la nostra història recent, i d'explorar el catàleg de pel·lícules i sèries de Filmin, tot recorrent els esdeveniments polítics i socials més rellevants dels últims dos segles.

'The Filmin Times' adquireix l'aparença de l'edició digital d'un diari, i s'organitza en diferents categories a través de les quals l'usuari podrà navegar per l'aplicació.

A Efemèrides destacades trobarem una pel·lícula o sèrie que té relació amb un esdeveniment històric esdevingut a la mateixa data del dia en curs, però lògicament d'un any passat. Aquesta pel·lícula ve presentada com si fos una notícia de diari, redactada en present, com si l'usuari estigués navegant per 'The Filmin Times' en el mateix moment en què van succeir els fets que relata el film.

A Esdeveniments trobem 20 grans successos que han marcat la història contemporània d'Europa, des de la Revolució Russa o la Revolució Industrial fins a l'actual auge dels moviments d'extrema dreta o el Brexit. En seleccionar-ne un, accedirem a la pàgina de 'The Filmin Times' que ens mostra aquelles pel·lícules relacionades amb aquest esdeveniment, sempre respectant l'aparença d'un diari digital.

Timeline vincula la història d'Europa a la pròpia història del cinema, permetent-nos navegar per una línia de temps en què trobarem alguns dels moviments cinematogràfics més rellevants sorgits des del naixement de cinematògraf: l'expressionisme alemany, la Nouvelle Vague, l'Escola de Barcelona, etc. La premissa és que cada moviment va respondre des del setè art a algun gran fet històric, i als nous anhels creatius de les generacions que van sorgir d'ells.

Personatges reuneix 20 de les grans celebritats de segle XX, des de dictadors com Hitler o Franco, a pensadors com Hannah Arendt i Stefan Zweig o escriptors com Miguel de Unamuno o Marguerite Duras. A la seva empara, nombrosos títols vinculats amb la seva vida, la seva obra o el seu llegat.

Finalment, Mapa parteix de l'actual mapa polític d'Europa i ens permet viatjar virtualment a cada país, tot descobrint la seva història, però també la seva gent i el seu estil de vida, sempre a través de les pel·lícules.

A part de navegar pel web descobrint nous títols mentre recorre la història recent d'Europa, l'usuari pot reproduir els títols des de 'The Filmin Times', sempre que disposi d'una subscripció en actiu a Filmin i s'hagi loguejat en l'aplicació. També pot guardar les pel·lícules en la seva llista Per veure després, o compartir la fitxa a les seves xarxes socials.

En el seu llançament, The Filmin Times comptarà amb un catàleg de 500 títols que s'anirà actualitzant regularment i que inclou algunes novetats. La més destacada és l'estrena online, per primera vegada a l'Estat espanyol, de 'Shoah', de Claude Lanzmann, una pel·lícula de prop de 10 hores de durada, considerada per molts l'obra cinematogràfica més rellevant sobre l'Holocaust i un dels millors documentals de la història de cinema.

Segons Jaume Ripoll, cofundador i director editorial de Filmin, "The Filmin Times és un dels projectes més ambiciosos de la nostra història. Un projecte didàctic i de divulgació amb el qual desitgem que els espectadors de totes les edats puguin entendre millor, gràcies a la ficció i també documental, la història contemporània d'Europa. En aquests temps de dificultat i confinament, el cinema pot ser un company inestimable que ens descobreix o recorda part del nostre passat més recent."

20/3/2020

'The Filmin Times' és un projecte de Filmin i compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA