Nova edició del European Film Fòrum de MEDIA a Tallin

La propera edició del European Film Fòrum tindrà lloc a Tallin (Estònia) dimecres 27 de novembre, de 9.15 a 16.30h, sota el títol '(R)Evolució de la Indústria: debat sobre tecnologia, transmissió i talent futur per al cinema europeu'.   

La indústria de cinema, de la televisió i del contingut a Europa ha continuat navegant el 2019 a través de les transformacions més radicals des de la seva creació.

L'audiència fragmentada, la guerra de l'streaming entre les grans plataformes i les independents, l'absència de solucions clares o de models de negoci a prova d'errors, la competència intensificada en el circuit dels festivals i en el de les finestres de distribució o la imminent sortida de la Unió Europea d'una de les indústries de producció més potents estan plantejant grans preguntes per a la indústria audiovisual europea. Tot això es combina amb salts gegants pel que fa a tecnologia i coneixement. Molts es preguntaran cap a on es dirigirà la revolució?

Enmig d'aquests processos fonamentals, Europa Creativa MEDIA -principal defensor de la indústria audiovisual europea- està evolucionant. El programa actual finalitza a finals de 2020 i la Comissió Europea ha proposat que el programa successor comenci el 2021. La combinació de canvis estructurals en la indústria i el nou Europa Creativa MEDIA 2021-2027 marcaran l'arribada d'una nova era d'oportunitats per als storytellers europeus i els empresaris de la indústria audiovisual.

L'European Film Forum, com a plataforma de debat sobre l'evolució del futur del cinema europeu, tornarà al Nordic Hotel Forum el 27 de novembre de 2019 amb debats, casos d'estudi i mostres dels temes més urgents per als europeus i les seves indústries de cinema, de la televisió i del contingut.

Els assistents coneixeran les oportunitats i les amenaces de la intel·ligència artificial, així com sobre les noves empreses de tecnologia cinematogràfica. La rellevància d'aquestes en la curació i en la personalització del contingut és notòria (aconsegueixen diversitat de gèneres i ajuden a administrar festivals o produccions cinematogràfiques de manera més efectiva).

En aquesta edició del European Film Forum es parlarà també sobre la construcció d'una previsió d'acció i sobre estratègies d'alt rendiment per al futur desenvolupament del talent. Es veurà com crear i monetitzar franquícies de pel·lícules per a audiències joves en l'àmbit mundial o com estudiar el que necessita el cinema independent europeu per romandre en un primer pla en les imminents guerres de streaming entre grans plataformes.

A l'European Film Forum es podrà establir contacte amb més de 100 executius, empresaris i/o formuladors de polítiques de la indústria audiovisual europea i mundial.

Aquesta edició del European Film Fòrum se centrarà en:

  • Com impacta la intel·ligència artificial a la narració d'obres i en el cinema d'Europa i més enllà?
  • Què són les guerres de l'streaming i què es necessita perquè el cinema europeu segueixi sent rellevant?
  • On i com prendre mesures audaces per fomentar talents competitius i multidisciplinaris per al futur?
  • Quins són els consells i els trucs interns perquè els storytellers canviïn als mitjans immersius i de realitat virtual?
  • Com crear, construir i monetitzar propietat intel·lectual global per a públic jove?
  • Per què ens hem de comprometre amb l'evolució de les start-ups de cinema europeu?

European Film Forum és una plataforma de la Comissió Europea per a un diàleg estructurat entre els responsables polítics i les parts interessades en el sector audiovisual.

30/10/2019

La propera edició del European Film Fòrum tindrà lloc a Tallin (Estònia) dimecres 27 de novembre, de 9.15 a 16.30h