Nova edició dels Lux Film Days

Els tres films finalistes del Premi Lux d'enguany es podran veure entre el mes d'octubre de 2019 i el mes de febrer de 2020 arreu d'Europa en el marc d'una nova edició dels Lux Film Days

Les 3 pel·lícules finalistes, escollides entre les 10 candidates de la Selecció Oficial prèviament anunciada a principis del mes de juliol, són:

Són pel·lícules molt diferents, però que tenen algunes coses en comú: són europees i les seves històries ens fan pensar en la política, els valors, les tradicions i desafien els nostres conceptes previs.

Descobreix-les durant els Lux Film Days d'octubre a febrer i vota el teu film favorit.

Els tres films es projectaran a més de 50 ciutats, inclosos els principals festivals de cinema. Per posar-los a l’abast de tothom, el Parlament Europeu paga els subtítols als 24 idiomes oficials de la UE. Consulteu les projeccions gratuïtes del vostre país aquí.

Els Lux Film Days arribaran també a la Filmoteca de Catalunya, on es podran veure els tres films nominats enguany al Premi Lux de cinema, una iniciativa del Parlament Europeu, que compta amb el suport del Progama Europa Creativa MEDIA de la Unió Europea. Les projeccions seran gratuïtes i les entrades s’hauran de recollir a la Filmoteca de Catalunya, el mateix dia de la projecció. Les places són limitades. Els horaris de les projeccions a la Filmoteca seran els següents:

  • El Reino (The Realm) – de Rodrigo Sorogoyen (Espanya, França), el primer film espanyol finalista a aquest guardó, es podrà veure a la Filmoteca el dijous 14 de novembre a les 20.00h.
  • God Exists, Her Name Is Petrunija - de Teona Strugar Mitevska (Macedònia del Nord, Bèlgica, Eslovènia, Croàcia, França), que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA, es projectarà gratuïtament a la Filmoteca el dijous 21 de novembre a les 20.00h
  • Cold Case Hammarskjöld - de Mads Brügger (Dinamarca, Noruega, Suècia, Bèlgica), es podrà veure a la Filmoteca el dijous 29 de novembre a les 20.00h.

Vota la teva pel·lícula preferida abans del 31 de gener i tindràs l'oportunitat de guanyar un viatge al festival internacional de cinema Karlovy Vary a la República Txeca el proper mes de juliol per anunciar personalment el guanyador del premi del públic.

Més informació.

30/10/2019

El 27 de novembre de 2019 se sabrà el nom del film guanyador del LUX Film Prize 2019.

Notícia relacionada: Anunciats els tres títols finalistes que competiran pel Premi Lux de Cinema 2019 del Parlament Europeu