Obert el termini d’inscripcions per a l’Atelier Ludwigsburg-Paris 2021

L'Atelier Ludwigsburg-Paris (ALP) és un programa de formació anual, adreçat a productors i distribuïdors europeus recent graduats, que comencen la seva carrera internacional. La data límit per inscriure’s a aquesta iniciativa de formació de La Fémis amb suport d'Europa Creativa MEDIA és el 31 de maig de 2021.

Prestigiosos i experimentats ponents de diversos àmbits del voltant de la indústria cinematogràfica hi imparteixen sessions. Entre els ponents s'inclouen productors i distribuïdors, però també guionistes, directors o compositors procedents de països com França, Alemanya, Regne Unit o els Estats Units.

Curs:

Com a participant, durant l'Atelier Ludwigsburg Paris seràs part d'un grup d'un màxim de 18 persones (d'una mitjana aproximada de vuit nacionalitats diferents). Un dels principals atractius i reclams d'aquest programa és que experimentaràs la formació a diferents ubicacions: a la Filmakademie Baden-Württemberg a Ludwigsburg (Alemanya), a La Fémis a París (França) i a la National Film and Television School a Londres (Regne Unit).

L'any del curs es divideix en classes teòriques i en treball pràctic. S'inclouen visites a canals de televisió o a festivals internacionals de cinema, així com pràctiques d'un mes a una empresa de distribució o de vendes internacionals. En acabar l'any de formació, sabràs com produir el teu propi curtmetratge (començaràs a planejar-ne un des de l'inici de la teva participació al programa).

Calendari:

Octubre a desembre de 2021: Ludwigsburg, Filmakademie Baden-Württemberg. Treball en equip, excursió a Estrasburg (França) i inici del desenvolupament d'un projecte de curtmetratge.

Gener de 2022: París, La Fémis. Classes i visita al Festival du Court-Métrage de Clermont-Ferrand (França).

Febrer de 2022: Berlín, Berlinale. Taller informatiu durant el festival de cinema i assistència a la Berlinale a Alemanya com a visitant acreditat/da.

Febrer de 2022: Londres, National Film and Television School. Classes a l'esmentada escola a Londres (Regne Unit).

Març de 2022: Ludwigsburg, Filmakademie Baden-Württemberg. Classes i excursió a Munic (Alemanya).

Abril de 2022: Pràctiques en distribució o en vendes internacionals.

Maig de 2022: París, La Fémis. Classes i assistència al Festival de Cannes a França com a visitant acreditat/da.

Juny a agost de 2022: París, La Fémis o Ludwigsburg, Filmakademie Baden-Württemberg. Producció d'un curtmetratge final.

Classes:

En aquesta àrea del curs, obtindràs un coneixement profund de les diferents parts de la indústria cinematogràfica. Això vol dir que atendràs seminaris i tallers que ampliaran les teves habilitats i experiència amb l'ajuda de casos d'estudi.

Seminaris:

Durant la teva estada a Ludwigsburg, a París i a Londres, assistiràs a seminaris a les respectives escoles de cinema. Una selecció de ponents de la indústria cinematogràfica et donarà les classes i compartirà la seva experiència als diferents camps. Entre els seminaris que s'impartiran es tractaran desenvolupament de guió, finançament, càlcul de costos i pressupostos, legislació i contractes, planificació de rodatge, rodatge, promoció, distribució i vendes internacionals.

Tallers:

Un component important d'aquesta formació d'un any són els tallers especialitzats a diferents localitzacions. Per exemple, durant la Berlinale, els workshops duraran diversos dies i oferiran diferents visions sobre la indústria nord-americana de cinema. Amb l'orientació de professionals d'Estats Units, aprendràs les diferències fonamentals que hi ha entre aquest mercat i l'europeu. L'objectiu és ampliar els teus horitzons i mirar cap a la indústria de cinema d'Europa amb nous ulls.

Casos d'estudi:

Els casos d'estudi seran constants al llarg de tota la formació. A l'estada a Londres, tindràs una iniciació real en temes que poden trobar-se al sistema de producció britànic.

Alternar teoria amb pràctica:

  • Excursions:

A Ludwigsburg, formaràs part de diverses excursions com, per exemple, a Estrasburg o a Munic. A França coneixeràs el dia a dia d'ARTE o el treball de promoció de cinema europeu d'Eurimages. A Munic visitaràs ARRI Postproduktion i ARRI Kino, així com també coneixeràs el departament de ficció de la cadena de televisió Bayrischer Rundfunk.

  • Festivals de cinema:

Tant al de Clermont-Ferrand com al de Cannes, incrementaràs el teu coneixement sobre l'organització, de les ofertes i del potencial d'un festival de classe A.

  • Pràctiques a empresa:

Fins a set setmanes són reservades per a pràctiques en una empresa de distribució europea o en una agència de vendes internacionals. Descobriràs com aprendre dels diferents desafiaments i com arribar a diferents audiències.

  • Producció d'un curtmetratge:

Tindràs una peça final quan acabi el curs de formació.

Nota: Totes les dates, viatges i programes esmentats estan subjectes a canvis.

Sol·licitants elegibles: Productors/es i distribuïdors/es de fins a 30 anys. S'admeten participants de països no participants a Europa Creativa MEDIA.

Idioma: Anglès.

Quota de participació: Informació en aquest enllaç.

Data límit (inscripcions): 31 de maig de 2021.

Presenta la teva sol·licitud per correu electrònic amb els materials requerits a Anne Christine Knoth (coordinadora del programa): Anne_Christine.Knoth@filmakademie.de

Si la teva candidatura és rebuda positivament, seràs convidat/da a un examen d'accés al juny/juliol de 2021.

Materials per a inscripcions: En aquest enllaç.

30/4/2021

Atelier Ludwigsburg Paris compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.