Oberta la convocatòria de Sitges Online Pitchbox 2021, que inclourà un nou laboratori sobre la figura del showrunner

Per setè any consecutiu, la plataforma Filmarket Hub i el Festival de Sitges s'uneixen per a organitzar Sitges Pitchbox, l'esdeveniment internacional de pitching enfocat a llargmetratges i sèries en desenvolupament de terror, ciència-ficció o fantàstic. Una iniciativa que té com a objectiu descobrir els millors projectes de gènere i connectar-los amb empreses líders en la indústria. L'esdeveniment tindrà lloc de manera virtual els dies 8 i 15 d'octubre en el marc del Festival de Sitges. La data límit per presentar-hi projectes és el 2 de setembre de 2021.

En total se seleccionaran cinc sèries europees i cinc llargmetratges d'arreu del món. Els responsables dels projectes seleccionats tindran l'oportunitat de fer un pitch de venda i reunir-se amb cadascuna de les empreses participants. Executius d'Elle Driver, Exile Content Studio, Globalgate, Red Arrow Studios, Showrunner Films, The Mediapro Studio, The Project, Wild Bunch i XYZ Films ja han confirmat la seva participació.

Addicionalment, es repartiran quatre premis en metàl·lic destinats a despeses de desenvolupament. El premi al millor llargmetratge serà de 5.000€, mentre que els dos llargmetratges finalistes percebran 1.000€ cadascun. D'altra banda, el premi a la millor sèrie serà de 2.500€.

Com a novetat principal, aquesta edició estarà complementada amb el Showrunners LAB, un seminari d'introducció i assessorament sobre la figura del showrunner, una peça clau en les produccions de sèrie, mitjançant la presentació i anàlisi de tres models: els Estats Units, Països Escandinaus i Espanya.

La iniciativa, que compta amb el suport i la coorganització de la nostra oficina, Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya, convida els cinc projectes de sèrie seleccionats en la convocatòria de Sitges Pitchbox a participar en aquest laboratori, que comptarà amb la col·laboració d'un destacat showrunner representant de cadascun dels models. Els showrunners convidats al programa oferiran una assessoria one-to-one als cinc projectes i duran a terme una masterclass tot exposant les característiques principals del seu model, així com un study-case en base a la seva trajectòria.

Més informació