Publicats els resultats dels Projectes de Cooperació relacionats amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural

S'han publicat els resultats de la convocatòria del Programa Europa Creativa Cultura de suport als Projectes de Cooperació Europea relacionats amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. Entre els seleccionats trobem un projecte català: Where the city loses its name, de la Cooperativa LaFundició (L’Hospitalet, Barcelona), que ha rebut 129.132€.

En total, s'han presentat 77 projectes dels quals han estat seleccionats 29, que rebran un pressupost aproximat de 4.759.647,58 euros. Espanya ha rebut la selecció de dos projectes, amb una relació d'èxit del 50% (Bélgica 4, Dinamarca 1, Finlàndia 1, França 4, Grècia 2, Hongria 1, Itàlia 5, Holanda 2, Noruega 1, Portugal 1, Sèrbia 3 , Eslovènia 1 i Regne Unit 1).

L’altre projecte espanyol seleccionat és Crafting Europe in the Bronze Age and Today, de l'Asociación de Amigos del Yacimiento Arqueológico de La Bastida (Totana, Murcia), que ha rebut 104.760,52 euros.

A més, entre el llistat de projectes seleccionats incloent partners, trobem 4 entitats catalanes que participen com a partners en diversos projectes europeus seleccionats. En concret, es tracta de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ajuntament de Gironella, Tasca Serveis d’Animació i EPE Fundació Mies van der Rohe.

El principal objectiu de la convocatòria de suport als projectes de cooperació europea relacionats amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018 (AEPC 2018) és reflectir el propòsit d'aquest, que consisteix en promoure la posada en comú i el reconeixement del patrimoni cultural europeu com a recurs compartit, fomentar la presa de consciència pel que fa a la història i als valors comuns, i reforçar un sentit de pertinença a un espai europeu comú. En aquest sentit, els objectius específics dels projectes són:

- Reforçar un sentit de pertinença a un espai europeu comú;
- Promocionar el patrimoni cultural com a font d'inspiració per a la innovació i la creació artístiques contemporànies, i consolidar la interacció entre el sector del patrimoni cultural i altres sectors culturals i creatius.

Consulteu els resultats en el següent enllaç

Més informació

25/5/2018

Més informació