Tallers gratuïts Sources 2 d'assessorament en desenvolupament de continguts per a professionals catalans

Una vegada més, Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya torna a col·laborar amb el programa de formació Sources 2 , oferint un script lab per a projectes de llargmetratges de ficció i documentals de creació per a cinema o televisió. Podeu enviar els vostres projectes fins a l’1 de juny de 2017. 

Aquesta edició, els projectes seleccionats es beneficiaran del taller per partida doble:

  • L’assessorament a càrrec del consultor Miguel Machalski, que donarà un feedback professional, suggerirà idees i consells pràctics sobre el desenvolupament del projecte en fase de guió.
  • Una sessió d’assessorament a càrrec del consultor Edgard Tenembaum, que donarà feedback, suggeriments i consells pràctics sobre el desenvolupament en la preproducció i fins al primer dia de producció.

L'objectiu de les sessions és millorar el contingut de projectes catalans en curs de cara a presentar-se als ajuts MEDIA. Cada sessió d’aquest assessorament amb els experts es realitzarà a l'oficina d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya i durarà dues hores. Podran venir un màxim de tres persones per part de la productora seleccionada (cada productora decidirà quins professionals vinculats al projecte seleccionat vindran a l'assessorament de continguts: guionistes, productors, story editors, directors, productors executius o caps de desenvolupament seran benvinguts). La presentació dels projectes es farà en castellà.

Aquesta activitat s’adreça exclusivament a empreses catalanes i a projectes catalans. La seu fiscal de la productora que sol·licita la sessió ha de ser a Catalunya i ha de tenir la majoria dels drets del projecte. Així doncs, només s'accepten sol·licituds de persones jurídiques, en cap cas de persones físiques.

Els projectes presentats han d’estar en fase de desenvolupament. Si el projecte ja es troba en fase de rodatge l’empresa serà penalitzada i haurà de fer-se càrrec de les despeses d’assessorament de l’expert.

Les sessions seran privades i confidencials, i pagades per Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya. Cal tenir en compte, però, que aquests assessoraments són un servei que ofereix Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, no una subvenció, i per tant no dóna punts per a futures convocatòries d’ajut MEDIA. 

Les sessions amb Miguel Machalski es duran a terme els dies 11, 12 i 13 de juliol de 2017. Podeu consultar el perfil de Miguel Machalski en el seu currículum.

Les sessions amb Edgard Tenembaum es duran a terme els dies 18, 19 i 20 de setembre de 2017. Podeu consultar el perfil d’Edgard Tenembaum en el seu currículum.

La participació es farà a través d’una selecció de 6 projectes. Els assessors de Sources 2 rebran vuit projectes preseleccionats per Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya i seran ells qui facin la selecció final.

La data límit per fer arribar tota documentació necessària a l’oficina d’Europa Creativa és l’1 de juny de 2017. A finals de juny s’anunciarà la selecció final dels projectes que participaran als assessoraments.

A més, també oferirem la possibilitat de fer una sessió de seguiment on-line quatre mesos més tard. Aquestes sessions seran només per a alguns dels projectes escollits pel primer assessorament. La selecció dels projectes que faran aquesta sessió de seguiment anirà a càrrec d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya i dels assessors de Sources2. A finals d’octubre els projectes seleccionats hauran d’enviar a l’expert un nou tractament de 20 pàgines màxim i durant el mes de novembre es faran aquestes sessions de seguiment.

2/5/2017

COM PRESENTAR UN PROJECTE

Tots els projectes s’han d’enviar per correu electrònic a l’oficina d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya. Cal fer arribar tota la documentació necessària abans de l’1 de juny de 2017.

Per presentar els projectes, cal enviar a Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya la següent documentació en castellà:

  • Sinopsi d’una pàgina
  • Tractament (de 10 a 15 pàgines màxim).
  • Si es pot 2 o 3 escenes dialogades i/o escaleta
  • Currículum vitae del guionista
  • En cas que hi assisteixi una segona o tercera persona, el seu currículum vitae
  • Currículum vitae del productor/trajectòria de la productora
  • Informació de qualsevol acord de difusió, ajuts de la pel·lícula, etc.

No s’acceptaran guions complerts.

Només s'accepta un projecte/sol·licitud per empresa.

Podeu descarregar-vos el formulari de sol·licitud aquí i enviar-lo conjuntament amb tota la documentació necessària a europacreativamedia@gencat.cat.

Si us plau, recordeu que les sol·licituds per aquest ScriptLab de Sources 2 seran seleccionades tenint en compte que poden arribar a ser sol·licituds per a la propera convocatòria Europa Creativa MEDIA de suport al desenvolupament.

Les sessions amb Miguel Machalski es faran els dies 11, 12, 13 de juliol i els dies 18, 19 i 20 de setembre de 2017 tindran lloc les sessions amb Edgard Tenembaum.