Torna la European Cinema Night!

Europa Creativa MEDIA, en col·laboració amb Europa Cinemas, organitza la quarta edició de la European Cinema Night, un esdeveniment divulgatiu únic amb l’objectiu d’acostar Europa als ciutadans i alhora celebrar junts la riquesa de la cultura cinematogràfica europea. La 'Nit del Cinema Europeu - Compartint històries que estimem' es durà a terme entre el 6 i el 10 de desembre de 2021 a més de 80 ciutats d’Europa i arribarà a més de 14.500 persones.

Les projeccions gratuïtes de pel·lícules europees amb el suport de MEDIA connectaran més de 14.500 espectadors de nombroses ciutats d'Europa, tot reforçant les connexions personals al voltant d'una identitat europea compartida basada en la diversitat. Aquesta iniciativa i, posteriorment, els cinemes participants, ha crescut considerablement al llarg dels anys. La primera edició, el 2018, va comptar amb 34 sales, la segona en va reunir 54 el 2019 i 67 el 2020, i aquest any arriba a les 80 sales.

Cadascuna de les sales ha seleccionat la pel·lícula que es projectarà en funció de l'interès del seu públic, per tal d'adaptar-se millor a la diversitat de públics. Els espais locals són tots els cinemes de renom que pertanyen a la xarxa Europa Cinemas, coorganitzadora de l'esdeveniment. Algunes de les projeccions es complementaran amb activitats com presentacions, Q&A amb directors/es, actors/actrius o altres membres del grup de filmació i debats, en els quals el públic tindrà l'oportunitat de debatre sobre la pel·lícula amb altres amants del cinema.

Entre els títols projectats figuren Druk (Another Round), de Thomas Vinterberg, guardonat amb l'Oscar al millor llargmetratge internacional en l'edició d'enguany dels Premis de l'Acadèmia, i Corpus Christi, de Jan Komasa, que competia en l'edició d'enguany del Premi LUX.

A Catalunya, el Cinema Truffaut de Girona participarà a la European Cinema Night, amb la projecció gratuïta d'Eiffel, de Martin Bourboulon, el 10 de desembre a les 19h. La pel·lícula narra la vida i obra del genial enginyer Gustave Eiffel. L’acte serà presentat per Pere Freixas i Camps, doctor en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Museu d’Història de Girona entre els anys 1981 i 2013, el qual ens acostarà també el llegat d’Eiffel i la seva companyia a la ciutat de Girona. Posteriorment a la sessió, s’oferirà un piscolabis per a tots els assistents a l’acte.

A la resta de l'Estat espanyol, les sales de cinema que participaran a la European Cinema Night són els Cinema Paz de Madrid, amb la projecció de 'Portrait de la Jeune Fille en Feu', de Céline Sciamma, el 10 de desembre; el Cinema Golem Alhóndiga de Bilbao, amb la projecció d'Arthur Rambo, de Laurent Cantet, el 10 de desembre; i els Cinemes Lys de València.

Consulteu aquí totes les sales de cinema d'arreu d'Europa que participaran a la European Cinema Night 2021. Aviat estaran disponibles més títols i informació detallada.

Més informació

25/11/2021

La 4a edició de la European Cinema Night, una iniciativa d'Europa Creativa MEDIA en col·laboració amb Europa Cinemas, se celebrarà entre el 6 i el 10 de desembre a més de 80 ciutats d’Europa i arribarà a més de 14.500 persones.