El programa de formació Eurodoc 2022 ha ampliat el termini d'inscripció

El programa de formació Eurodoc 2022, centrat en la coproducció internacional de documentals de creació, ha ampliat el període  d'inscripcions fins a l'1 de desembre de 2021.   

La missió principal d’EURODOC és l’organització d’un programa anual de formació per a productors/es amb un projecte documental creatiu en fase de desenvolupament. També està obert a professionals implicats en el suport a la producció de pel·lícules documentals.

La formació EURODOC s’organitza en 3 sessions residencials d’una setmana a 3 països europeus diferents, repartides en un any.

Durant les 2 primeres sessions, els participants treballen dins dels grups i amb experts en anàlisi de guions, desenvolupament i finançament de la producció, aspectes legals de coproducció, màrqueting, pitching, packaging i molt més. En el tercer taller, de 25 a 28 experts (commissioning editors, programadors de festivals, representants de fons, agents de vendes, etc.) es reuneixen amb els participants en reunions individuals per debatre els projectes.

La formació també inclou diverses activitats en línia repartides al llarg de l'any.

Sol·licitants elegibles:

- Professionals amb projectes:

 • Productors/es o cineastes-productors/es que tinguin experiència prèvia com a tal, que estiguin embarcats en una nova fase de la seva carrera (p.ex. han creat recentment la seva companyia de producció).
 • Productors/es experimentats que vulguin ampliar la seva xarxa de contactes i enfortir determinades habilitats específiques.
 • Productors/es que han treballat com a directors/es de producció i que vulguin desenvolupar habilitats que els ajudin en el desenvolupament creatiu dels seus projectes i en l'obtenció de més legitimitat per a les relacions amb els directors/es de cinema als quals donen suport.
 • Productors júnior.

- Professionals de la indústria documental:

 • Executius dels departaments de documentals dels canals de televisió, representants de fons de finançament de cinema o d'institucions que financen projectes documentals (tots amb experiència però amb interès per guanyar un coneixement més profund dels sistemes de coproducció).

Projectes elegibles:

EURODOC fomenta el desenvolupament de projectes documentals amb alts estàndards de qualitat i de creativitat. S'accepten tots els documentals, els assajos i les pel·lícules experimentals que reflecteixin la diversitat de gèneres i les diferents formes d'enfocaments cinematogràfics.

Els projectes s'avaluen en funció del seu contingut artístic i del seu estat de desenvolupament. Han d'estar en desenvolupament i preferiblement en una etapa primerenca de producció perquè el/la participant pugui beneficiar-se plenament de la formació. Els projectes també han de ser adequats per a una coproducció i presentar garanties en termes de viabilitat.

Criteris de selecció:

Cada any se seleccionen fins a 30 participants.

 • Un 70% són ciutadans/es europeus/es (o ciutadans/es de països membre d'Europa Creativa MEDIA)
 • Un 30% són ciutadans/es no europeus/es.
 • Un 10% són ciutadans/es de països de baixa capacitat de producció.
 • Un 80% són propietaris/àries dels projectes (productors/es o cineastes productors/es)
 • Un 20% són professionals de la indústria del documental.

Es dona especial atenció als següents elements:

 • Qualitat del projecte i potencial internacional.
 • Qualitat del candidat/a i la seva trajectòria prèvia.
 • Avaluació d'habilitats d'idioma (anglès / francès).
 • Una bona representació dels diferents països europeus.

Data límit: 1 de desembre de 2021

Els/les participants seleccionats/des rebran notificació a principis de gener de 2022.

Anunci de participants seleccionats/des: Mitjans de febrer de 2022.

La formació es duu a terme entre març i octubre de 2022.

Idioma:

Anglès a classes magistrals, en els casos d'estudi i en les trobades individuals. Anglès o francès en sessions de grup (els participants seleccionats seran dividits en dos grups).

Preu:

La quota és de 3.000 euros per als/les participants europeus/es i de 1.500 euros per a participants no europeus/es.

Les despeses d'allotjament i de viatge per a les tres sessions que inclou la formació són a càrrec del participant (cost estimat de 1.000 euros per sessió).

Beques:

EURODOC assigna beques a almenys un 10% del nombre total de participants cada any, tot cobrint les despeses de matrícula i/o les despeses d'allotjament.

Les beques s’atorguen prioritàriament a participants de països de baixa capacitat de producció; participants d’un país que no ofereix beques per a aquest tipus de formació o participants en qualsevol altra situació demostrada de necessitat de suport financer.

Animem a tots els participants a sol·licitar primer ajuda financera a través dels seus organismes de finançament nacionals/regionals. EURODOC està a la seva disposició per proporcionar cartes de referència per ajudar els participants a sol·licitar finançament.

Més informació i inscripcions.

13/10/2021

Eurodoc compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.