'Writing European' dona suport a l'escriptura de guions al sector audiovisual europeu

El 2021 la Comissió Europea va llançar la primera iniciativa 'Writing European', per donar suport a l'escriptura de guions del sector audiovisual europeu. Com a resultat, dos projectes seleccionats 'The European Writers Club' i 'The Creative Connection' rebran finançament de la UE per a la creació de 'hubs' de guionistes audiovisuals

El juliol de 2021, la Comissió va llançar una primera convocatòria de propostes per al projecte pilot 'Writing European'. L'objectiu és donar suport al sector audiovisual europeu per assolir un alt nivell d'excel·lència en el desenvolupament i l'escriptura de contingut dramàtic d'alta qualitat, tot augmentant les habilitats dels talents creatius que treballen en sèries de ficció i fomentant l'aparició d'equips forts i diversos.

Per aconseguir aquest objectiu, la convocatòria dona suport a projectes que facilitin centres creatius que actuaran com a acceleradors o incubadores de talents. Els consorcis interessats van ser convidats a presentar mètodes innovadors per seleccionar i guiar guionistes amb talent des de la conceptualització fins a l'escriptura real de projectes de sèries de ficció i possibles intercanvis amb compradors.

Els dos projectes seleccionats rebran el 70% de cofinançament de la UE durant 16 mesos, a partir de l'estiu de 2022.

European Writers Club
El projecte 'European Writers Club' (EWC) té com a objectiu despertar i facilitar la col·laboració entre creadors, guionistes, canals de televisió i productors de sèries de televisió europees per potenciar la creativitat i l'originalitat. L'objectiu general és fomentar la creació de noves idees originals que transcendeixin les fronteres nacionals i europees i tinguin el potencial d'accés ràpid als mercats, tot competint, per tant, amb el contingut dels streamers globals.

Amb aquesta finalitat, EWC crearà una xarxa europea de professionals del sector. Introduirà nous mètodes per crear històries mitjançant l'organització de camps d'entrenament a mida amb processos col·lectius i col·laboratius com a eix. El projecte garantirà la col·laboració no només entre diversos àmbits de la indústria i parts de la cadena de valor, sinó també a través de les fronteres lingüístiques, un terreny fèrtil per a coproduccions d'èxit.

El consorci està format per socis de 4 regions d'Europa:

  • El Nordic Hub, representat per la National Film School of Denmark, amb seu a Copenhaguen, que cobreix Dinamarca, Suècia, Noruega, Finlàndia i Islàndia.
  • El Southern Hub, representat per AGADIC, amb seu a Galícia, que cobreix Espanya, Portugal, Itàlia i França.
  • The Eastern Hub, representat per The Estonian Film Institute i amb seu a Tallinn, en representació dels països bàltics.
  • El Western Hub representat per Screen Ireland amb seu a Dublín, que cobreix Irlanda.

Cada centre facilitarà un camp d'entrenament, ja sigui potenciant idees, potenciant conceptes o potenciant els canals de televisió i facilitarà classes magistrals per a la indústria local amb una difusió en streaming a tota la indústria europea a través de la pàgina web comuna.

Suport de la UE: 1 milió d'euros

The Creative Connection
L'objectiu del projecte és formar un think-tank híbrid i innovador per a guionistes i productors anomenat 'The Creative Connection'. El seu objectiu és enfortir el talent de guionista nou i experimentat a Europa, augmentar la qualitat de les sèries de gamma alta i compartir coneixements i experiència. Amb aquesta finalitat, el consorci de productores obrirà una convocatòria de propostes per a una barreja de talents emergents i experimentats en l'escriptura televisiva i cinematogràfica a la UE.

Els professionals seleccionats s'inspiraran en altres participants, professionals del sector i experts d'altres àmbits que poden ampliar la seva visió. Els escriptors i productors més consolidats també seran mentors de professionals emergents compartint la seva experiència en el sector.

Dirigit per Lemming Film (Països Baixos), el consorci inclou Razor Film (Alemanya) i Haut & Court TV (França) i es gestionarà en estreta cooperació amb altres membres de The Creatives i amb el suport de Le Groupe Ouest (França).

Suport de la UE: 700.000 €

Més informació

5/7/2022

Més informació