Estrenes MEDIA

Cinc produccions MEDIA al Festival de Cinema d’Autor de Barcelona

17/04/2012

Tota la informació sobre les produccions i el suport MEDIA rebut la podeu trobar, com sempre, a la MFDB.

 

 

 

 

 


La seva programació, que ja es pot consultar al seu lloc web, inclou 5 produccions amb suport MEDIA, la majoria de les quals no han estat estrenades al nostre territori. Es tracta d’Atmen (Breathing), Rundskop (Bullhead), L’Apollonide, Les Bien-Aimés i White Material (Una mujer en África).

Atmen (Breathing) és una producció austríaca dirigida per Karl Markovis que va participar a la darrera edició de la Quinzena dels Realitzadors de Cannes.

Sinopsi: De vegades, la vida ens ofereix una segona oportunitat, però pot venir acompanyada de situacions delirants i de llargs silencis que ens incomoden. Això és el que devia pensar Karl Markovics quan es va posar a treballar en la seva òpera prima, protagonitzada per un jove solitari, internat en un centre de menors fins que troba feina al tanatori de la seva ciutat. Un enfocament costumista per a una història sobre l’entrada a l’edat adulta, que ens permet reflexionar sobre l’amor, la mort, el concepte de família i, sobretot, la llibertat. Un sentiment representat per una piscina i la necessitat de respirar quan hi ets al fons.

Tràiler:


Rundskop (Bullhead), de Michaël R. Roskam és una producció belga que va estar nominada als Oscar, va participar a la Berlinale i va gaudir d’un gran èxit de crítica i taquilla a Bèlgica.

Sinopsi: Thriller impressionant ambientat en el món del tràfic d’hormones per al bestiar, Bullhead és l’òpera prima d’un director que de ben segur arribarà lluny. Amb un guió de ferro, el film ens introdueix en el desagradable món dels ramaders mafiosos, trama que inclou un misteriós assassinat, i ens explica el drama personal de Jacky Vanmarsenille, un nen atrapat en el cos anabolitzat d’un home desgraciat i enganxat a les hormones amb què engreixa el bestiar, interpretat per un esplèndid Matthias Schoenaerts, un actor desconegut que serà el protagonista del proper film de Jacques Audiard (El profeta). Múscul, intensitat, drama i testosterona no han tingut mai un reflex tan impactant a la pantalla.

Tràiler:

 

L’Apollonide, de Bertrand Bonello, va participar al Festival de Cannes de 2011 i va ser multinominada als premis Cèsar francesos.

Sinopsi: A principis del segle XX, una casa de tolerància ens obre les portes d’un món ocult i aparentment luxós, de llargues nits en què corre el xampany, de solidaritat entre meretrius, coixins flonjos i teixits excelsos. Però l’opressió, foscor i sordidesa són ben presents des del principi, i les noies, esclaves al cap i a la fi, es veuen sotmeses als capricis de la seva rica clientela, a les malalties i a la progressiva decadència del negoci. Rodada de manera exquisida, les imatges del film fascinen, però no traspuen nostàlgia ni amaguen la dura realitat que retraten: la d’un món claustrofòbic, asfixiant i intoxicant.

Tràiler:

Les Bien-Aimés, de Christophe Honoré, també es va presentar al festival de Cannes de l’any passat.

Sinopsi: Del París dels 60 -amb un inici espectacular en què sona la versió frenchy del These Boots Are Made For Walking de Nancy Sinatra- a principis del segle XXI, una mare i una filla van i vénen mentre es deixen estimar. Però la imprudència i lleugeresa d’una generació es converteixen en fatalitat per a la següent i deixen pel camí tot un seguit de cors trencats. Honoré segueix treballant amb els seus actors favorits i treu profit del carisma d’una icona com Catherine Deneuve. I tot i que no era la seva intenció inicial, torna a explorar el format del musical, amb el to entre funest i frívol que caracteritza tota la seva obra. Estrena espanyola.

Tràiler:

Finalment, White Material (Una Mujer en África), es presenta dins de la retrospectiva del festival dedicada a la cineasta Claire Denis.

Sinopsi: Una mujer en África, l’única pel·lícula de Claire Denis que s’ha estrenat comercialment al nostre país, suposa el retorn de la directora al continent que la va veure créixer. Isabelle Huppert interpreta una francesa enèrgica i decidida que lluita per mantenir la plantació de cafè de la família quan el caos s’apodera de la regió. En continent dessagnat pels conflictes entre els governants corruptes i els rebels que no dubten a utilitzar nens com a soldats, ja no queda lloc per a la “matèria blanca” del títol original, les restes del colonialisme europeu. Però tampoc per a l’Àfrica mítica que encarna, un cop més, el jarmuschià Isaach de Bankolé.

Tràiler:

http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/da.jpg

COMPARTIR