Estrenes MEDIA

Estrenes amb ajut MEDIA: “Si no nosotros, ¿Quién?”

25/11/2011

Trobareu més informació de la pel·lícula aquí. Ambientada a l’Alemanya occidental dels anys seixanta, on regnava una atmosfera sufocant i conformista, la pel·lícula narra la història d’amor d’una parella dedicada en cos i ànima a la paraula escrita, amb l’esperança que, algun dia, els seus escrits canviïn el món. Els dos formen part d’un moviment de proporcions mundials. “Si no som nosaltres, qui? Si no és ara, quan?”, però mentre que per l’un el moviment és un punt de partida cap a l’acció violenta, per l’altre es tracta d’una font per la seva venjança literària.Si no nosotros, ¿Quién? està basada en fets reals i a més a més d’imatges d’arxiu desconegudes fins a la data, inclou, per exemple, les famoses imatges del 2 de juny fde 1967, quan el servei secret iraní va apallissar els estudiants d’una manifestació.

La pel·lícula es va presentar a la Secció Oficial del Festival de Sevilla de Cinema Europeu, on el jurat li va atorgar el Giraldillo de Plata i el Premi al Millor Actor (ex aequo) per August Diehl (Salt, Malditos bastardos, Los falsificadores) per la seva tremenda interpretació com l’escriptor i activista Bernward Vesper.També es va presentar a la darrera edició de la Berlinale, dins la Secció oficial, i va ser reconeguda amb el Premi Alfred Bauer, un premi que s’atorga en record del fundador del festival a un llargmetratge que allarga l’horitzó de l’art de la cinematografia.

Andrés Veiel debuta com a director de llargmetratges de ficció amb aquesta pel·lícula, tot i que la seva trajectòria destaca per nombrosos documentals, entre ells “Black Box BRD”, guanyador del Premi al Millor Documental en els EFA (Premis del Cinema Europeu).

 

http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/WERWENNNICHTWIR_Artwork_Ansicht_110127_1.jpg

COMPARTIR