Estrenes MEDIA

Estrenes MEDIA: “La chica más feliz del mundo”

25/11/2011

Podeu trobar més informació de la pel·lícula a la MFDB. La pel·lícula, que va presentar-se el 2009, ha passat per festivals internacionals de la talla de Berlín (on va rebre el premi CICAE al Millor Director) i de Cannes (Premi Cinècole). També ha estat guardonada al Festival de Sofia, a l’IndieLisboa i al Festival de Cinema Europeu de Palic (Serbia).


La chica más feliz del mundo ens explica la història de la Delia, una adolescent que viu en un petit poble de Rumania. Acaba de guanyar un cotxe en un concurs d’una companyia de begudes refrescants i viatja amb els seus pares a Bucarest per recollir-lo i participar en el rodatge de l’anunci testimonial. La dinàmica sembla senzilla, la Delia s’asseurà al volant del cotxe amb un refresc a la mà i donarà les gràcies a l’empresa que li ha donat el premi. En els descansos del rodatge, les converses entre la Delia i els seus pares acaben convertint-se en baralles familiars.


L’essència de la discussió gira al voltant del que volen fer amb el cotxe nou: els seus pares volen vendre’l i així resoldre els problemes familiars; mentre que ella, en canvi, vol quedar-se’l per presumir davant dels seus amics i companys. La tensió creix per moments i el rodatge de l’anunci cada cop es torna més absurd: a la Delia se li oblida el text, el refresc no es veu prou bé per satisfer els desitjos del client, l’equip del maquillatge interromp constantment les preses… I el que al principi semblava un cop de sort es converteix per la Delia en una situació dolorosa i extrema on haurà de decidir si posa per davant els seus desitjos personals a les necessitats de la seva família.

 

http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/chica.jpg

COMPARTIR