Estrenes MEDIA

Èxit de les produccions amb suport MEDIA als Òscar: Amour i Searching for Sugar Man

25/02/2013

Més informació sobre pel·lícules amb suport MEDIA

El director austríac Michael Haneke va fer-se amb el premi de l’Acadèmia de Cinema Nordamericana a la Millor Pel·lícula en Llengua Estrangera per Amour, un retrat commovedor d’una parella gran que s’apropa al final de les seves vides.

Searching for Sugar Man, la vertadera història del guitarrista de rock Sixto Rodríguez, que va desaparèixer sense deixar rastre a mitjans dels setanta, va aconseguir el premi al Millor Documental. 

Els dos films estaven entre les sis produccions nominades que han comptat amb el suport del programa MEDIA de la Unió Europea:

  • Amour de Michael Haneke (França, Àustria i Alemanya) nominada a Millor Pel·lícula, Millor Actriu, Director, Pel·lícula en Llengua Estrangera i Guió, ha comptat amb 1 milió d’euros d’ajuts del programa MEDIA a la distribució.
  • A Royal Affair (En Kongelig Affaere) de Nikolaj Arcel (Dinamarca) estava nominada a Millor Pel·lícula en Llengua Estrangera (ajut MEDIA rebut: 850.000€).
  • Kon-Tiki de Joachim Rønning i Espen Sandberg (Noruega, Suècia, Dinamarca i Regne Unit) /Sweden/Denmark/UK) estava nominada a Millor Pel·lícula en Llengua Estrangera (Ajut MEDIA rebut: 150.000€).
  • The Impossible de Juan Antonio Bayona (Espanya) comptava a una nominació per a la Naomi Watts com a Millor Actriu Principal (Ajut MEDIA rebut: 65.000€).
  • Searching for Sugar Man de Malik Bendjelloul (Suècia, Regne Unit) estava nominada al Millor Documental (Ajut MEDIA rebut: 20.000€)
  • The Gatekeepers de Dror Moreh (França, Israel) tenia una nominació a Millor Documental (Ajut MEDIA rebut: 110.000€)
http://www.europacreativamedia.cat/wp-content/uploads/estrenes/oscars2013_s_1.jpg

COMPARTIR