Notícies

Obert el termini d’inscripcions per a l’Atelier Ludwigsburg-Paris 2024

20/02/2024

El programa de formació contínua Atelier Ludwigsburg-Paris, que compta amb el suport d’Europa Creativa MEDIA, s’adreça a productors/es i distribuïdors/es cinematogràfics/ques emergents, recent graduats/des en un camp semblant. La data límit per inscriure-s’hi és el 31 de maig de 2024. 

El programa Atelier Ludwigsburg-Paris seleccionarà un equip d’un màxim de 18 persones d’una mitjana de vuit nacions. Tots hi realitzen la formació a diferents llocs: la Filmakademie Baden-Württemberg de Ludwigsburg, La Fémis de París i la National Film and Television School de Londres.

L’any es divideix en fases presencials i de treball pràctic. Aquest darrer inclou excursions a canals de televisió, visites a festivals de cinema i una estada de pràctiques d’un mes en distribució o vendes internacionals. Al final de l’any de formació, els participants produiran el seu propi curtmetratge, que començaran a planificar des de l’inici del curs a l’Atelier Ludwigsburg-Paris.

Calendari del programa:

Treball a classe, excursió a Estrasburg (França) i inici de desenvolupament d’un projecte de curtmetratge.

Treball a classe, visita al Festival du Court-Métrage de Clermont-Ferrand, França.

Treball a classe.

Treball a classe i excursió a Series Mania, a Lille.

Treball a classe i assitència al Festival de Cannes com a visitant acreditat/da.

Producció del curtmetratge final.

Treball a classe – fase teòrica:

A les fases de treball a classe s’aprofundiran els coneixements dels participants sobre les diferents àrees de la indústria cinematogràfica. Això significa assistir a seminaris i tallers, tot ampliant les habilitats i experiència amb l’ajuda de casos d’estudi.

Seminaris:

Durant l’estada a Ludwigsburg, París i Londres, els i les participants assistiran a seminaris a les respectives escoles de cinema. Professionals seleccionats de la indústria cinematogràfica faran classes i compartiran la seva experiència en molts camps diferents. El pla d’estudis inclou desenvolupament de guions, elaboració de pressupostos, finançament, dret contractual, planificació de rodatge, rodatge in situ, promoció, distribució i vendes internacionals.

Tallers de treball:

Un altre component important de l’any de formació són els tallers especialitzats a les diferents seus de l’Atelier. Per exemple, durant la Berlinale s’oferiran tallers de diversos dies de durada sobre el negoci cinematogràfic nord-americà. Sota la guia de professionals dels Estats Units, s’aprendrà sobre les diferències fonamentals amb el mercat cinematogràfic nord-americà. L’objectiu és ampliar els horitzons i mirar la indústria cinematogràfica a Europa amb nous ulls.

Casos d’estudi:

És important examinar més de prop les bones pràctiques. Per tant, els i les participants s’enfrontaran constantment a casos d’estudi que hauran d’analitzar. Per exemple, les dues setmanes a Londres inclouran una iniciació als problemes de la vida real que es troben al sistema de producció britànic.

Alternant teoria i pràctica:

A més del treball a l’aula descrit anteriorment, s’ampliarà constantment la ment dels i les participants a través de la pràctica. Les diferents destinacions ofereixen les seves oportunitats especials per viure experiències de primera mà.

Excursions:

A Ludwigsburg participaran en una excursió de diversos dies a Estrasburg (França). Allà coneixeran més de prop les rutines de producció quotidianes a ARTE i també coneixeran el treball de promoció del cinema europeu a Eurimages.

Visites a festivals de cinema:

Durant la sessió a París assistiran al festival de curtmetratges de Clermont-Ferrand i al Festival de Cannes. Al febrer està prevista una visita a la Berlinale i al març coneixeran el festival Series Mania de Lille. Als festivals de cinema podran assistir a totes les projeccions com a visitant professional acreditat/da. Podran fer una ullada entre bastidors al mercat cinematogràfic i gaudir dels nombrosos esdeveniments i visites guiades paral·leles. Durant les diverses visites, augmentaran constantment els coneixements sobre l’organització, les ofertes i el potencial d’un festival de primer nivell.

Pràctiques:

A l’abril es reserven fins a set setmanes per fer pràctiques en una empresa de distribució cinematogràfica europea o en una empresa de vendes internacionals. En el dia a dia dels negocis, aprendran a fer front a diferents desafiaments i a assolir objectius. Posteriorment podran aplicar els nous coneixements a un estudi escrit sobre el tema de la distribució.

Producció del curtmetratge final:

A més de tota la teoria i planificació pràctica, la producció d’un curtmetratge és fonamental per al curs. Per això hauran de pensar en aquest projecte des del començament. Els primers passos seran a l’octubre. Després, de mica en mica, aniran incorporant contínuament els nous coneixements al projecte del curtmetratge, fins que el producte final estigui disponible al final de l’any de formació.

Com presentar-s’hi:

Qui pot participar a Atelier Ludwigsburg-Paris?

L’any de formació continuada s’adreça a productors/es i distribuïdors/es emergents de fins a 30 anys. Ofereix una formació profunda amb un enfocament europeu. Si et vas graduar d’una universitat de cinema o un altre curs rellevant i has adquirit alguna experiència professional a la indústria cinematogràfica, l’organització espera la teva sol·licitud. Si la vostra sol·licitud és ben rebuda, sereu convidats a Ludwigsburg per a un examen d’ingrés a finals de juny de 2024.

Sol·licitants d’arreu del món:

A més dels candidats europeus, també poden optar a un any de formació candidats internacionals a Ludwigsburg-París.

El programa 2024/2025 també és obert a sol·licitants que no procedeixin de països membres del programa Europa Creativa MEDIA. Això també brinda als principiants no europeus l’oportunitat d’adquirir o desenvolupar les seves habilitats per a una carrera a la indústria cinematogràfica europea.

Habilitats lingüístiques necessàries:

Per sisena vegada, aquest any també es poden postular candidats de parla anglesa, fins i tot si no parlen francès ni alemany. Tot i això, se’ls exigirà que realitzin cursos preparatoris d’idiomes en aquests idiomes. A més, l’Atelier ofereix cursos complementaris d’alemany i de francès. Durant les dues primeres sessions a Ludwigsburg i París, l’ensenyament d’alguns mòduls es realitzarà en anglès o s’interpretarà simultàniament (de l’alemany a l’anglès o del francès a l’anglès).

Tarifa de participació:

El preu del curs el 2023/2024 va ser de 1.500 euros, més les despeses d’allotjament a Ludwigsburg, París i Londres (2.900 euros) (subjecte a canvis a l’any de curs 2024/2025). L’Atelier organitzarà i cobrirà les despeses d’allotjament per a excursions i festivals. També organitzarà i subvencionarà l’allotjament a Ludwigsburg/Stuttgart, París i Londres a prorrata (inclòs a 2.900 euros).

La taxa del curs i la participació en els costos d’allotjament han de pagar abans de començar el programa a l’acadèmia de cinema.

És possible sol·licitar una beca per a candidats que hagin estat seleccionats al costat alemany; se’ls enviarà més informació després de rebre la notificació d’acceptació per part de Filmakademie.

Data límit (programa 2024/2025): 31 de maig de 2024.

Documents de sol·licitud necessaris:

Envieu la vostra sol·licitud per correu electrònic a la coordinadora del programa Dorothee Martin (info-atelier@filmakademie.de). Envieu només un fitxer PDF que no ha d’excedir els 3 MB. Es requereixen els següents documents en anglès o alemany:

On s’envia la sol·licitud?

Els candidats han d’enviar les seves sol·licituds a la Filmakademie Baden-Württemberg a Ludwigsburg. Si no us accepten la primera vegada, podeu tornar a sol·licitar una altra vegada una plaça a l’Atelier Ludwigsburg-Paris.

Les entrevistes es faran per al costat alemany a finals de juny de 2024 i per al costat francès a finals de juny/principis de juliol de 2024.

Més informació.

COMPARTIR

MÉS NOTÍCIES

17/05/2024
Dok Lepizig obre la inscripció de projectes documentals al Doc Co-Pro Market 2024
La 67a edició de DOK Leipzig, el Festival internacional de llargmetratges documentals i pel·lícules d’animació ha obert la convocatòria de la 20a edició del DOK Co-Pro Market, l’esdeveniment de cofinançament i networking, que es durà a terme el 28 i el 29 d’octubre de 2024. La data límit per enviar-hi projectes és el 15 de juliol de 2024. 
16/05/2024
Erich Pommer Institut obre la convocatòria de Series’ Women 2024-2025
Erich Pommer Institut ha obert les inscripcions de la quarta edició del programa Series’ Women, que es durà a terme en línia i presencial de novembre de 2024 a març de 2025. La data límit per inscriure-s'hi és el 16 de setembre de 2024.
16/05/2024
La 37a edició dels European Film Awards obre el termini de presentació de llargmetratges
La 37a edició del European Film Awards, que enguany es duran a terme a Lucerna (Suïssa) el 7 de desembre, ha obert el termini de presentació de llargmetratges fins al proper 31 de maig.
16/05/2024
Sessió en línia per a productors/es sobre les necessitats dels compradors internacionals
L'oficina MEDIA d'Itàlia (Roma) organitza un workshop en línia per a productors/es titulat “Servicing: what's new? The needs of international buyers".
15/05/2024
APostLab obre les inscripcions del taller anual de postproducció 2024
La propera edició del taller Annual Workshop d'APostLab es durà a terme a Halle, Alemanya, del 22 al 27 d'octubre de 2024. La data límit per inscriure-s'hi és el 31 de juliol de 2024.
14/05/2024
Sessió informativa sobre la convocatòria MEDIA European Film Sales 2024
El proper dimecres 5 de juny de 2024, l'EACEA (Agència Executiva Europea d’Educació i Cultura) organitza una sessió informativa en línia sobre la convocatòria Europa Creativa MEDIA European Film Sales 2024, el termini de la qual és el 20 de juny.
14/05/2024
EAVE Marketing Workshop 2024 obre la convocatòria
EAVE Marketing Workshop 2024, una iniciativa d'EAVE - European Audiovisual Entrepreneurs en col·laboració amb Film Fund Luxembourg i el suport d’Europa Creativa MEDIA, té oberta la convocatòria fins al proper 7 de juny. 
13/05/2024
Els films MEDIA ‘Robot Dreams’ i ‘El sueño de la sultana’, guardonats als Premis Quirino de l’animació iberoamericana
La pel·lícula d'animació amb suport MEDIA Robot Dreams, dirigida per Pablo Berger i produïda per l’empresa catalana Arcadia Motion Pictures i la basca Lokiz Films, ha estat doblement guardonada a la 7a edició dels Premis Quirino de l'Animació Iberoamericana.
13/05/2024
Disponible el vídeo de la sessió ‘Nova Bauhaus Europea: balanç i perspectives de futur’
Ja està disponible el vídeo de l’acte ‘Nova Bauhaus Europea: balanç i perspectives de futur’, que es va dur a terme el 15 d’abril passat a l’Auditori del Palau de la Generalitat.
13/05/2024
Presenta el teu projecte d’animació al Cartoon Springboard 2024
La propera edició de Cartoon Springboard, de CARTOON, es durà a terme a Madrid del 29 al 31 d'octubre de 2024. És un programa de pitching per a talents emergents de l'animació que presenten el seu primer projecte.

Content

European Slate Development
(CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE)

Termini: 13/des/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Fostering European media talents and skills
(CREA-MEDIA-2022-TRAINING)

Termini: 04/mai/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Altres

Music Moves Europe
(CREA-CULT-2022-MME)

Termini: 12/gen/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

TV and online content
(CREA-MEDIA-2024-TVONLINE)

1r Termini: 07/des/2023
2n Termini: 14/05/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Co-development
(CREA-MEDIA-2024-CODEV)

Termini: 06/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European mini-slate development
(CREA-MEDIA-2024-DEVMINISLATE)

Termini: 10/set/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

Video Games and Immersive content development
(CREA-MEDIA-2024-DEVVGIM)

Termini: 24/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Distribution
(CREA-MEDIA-2024-FILMDIST)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Sales
(CREA-MEDIA-2024-FILMSALES)

Termini: 20/jun/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Innovative tools and business models
(CREA-MEDIA-2024-INNOVBUSMOD)

Termini: 25/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Markets & Networking
(CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

Termini: 18/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2022-MEDIA360)

Termini: 12/abr/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Films on the Move
(CREA-MEDIA-2024-FILMOVE)

1r Termini: 14/mar/2024
2n Termini: 18/07/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

European VOD Networks and Operators
(CREA-MEDIA-2024-VODNET)

Termini: 09/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Festivals
(CREA-MEDIA-2024-FESTNET)

Termini: 11/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Cinemas
(CREA-MEDIA-2024-CINNET)

Termini: 16/jul/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Audience Development and Film Education
(CREA-MEDIA-2023-AUDFILMEDU)

Termini: 30/mar/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

Innovation Lab
(CREA-CROSS-2024-INNOVLAB)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Media literacy
(CREA-CROSS-2024-MEDIALITERACY)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Collaborations
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-COLLABORATIONS)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Pluralism
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-PLURALISM)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a petita escala
(CREA-CULT-2024-COOP-1)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a Escala Mitjana
(CREA-CULT-2024-COOP-2)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Plataformes europees per a la promoció d’artistes emergents
(CREA-CULT-2024-PLAT)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives
(CREA-CULT-2024-NET)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Entitats Culturals Paneuropees
(CREA-CULT-2024-PECE)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Circulació d’obres literàries europees
(CREA-CULT-2024-LIT)

Termini: 16/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...