Notícies

Activitats i presència d’Europa Creativa MEDIA al Festival de San Sebastián

21/09/2023

La 71a edició del Festival de San Sebastián, que es durà a terme del 22 al 30 de setembre, així com la seva secció d’indústria comptaran amb diverses activitats organitzades per Europa Creativa MEDIA. 

Per primera vegada, es comptarà amb la presència de Renate Nikolay (Directora General Adjunta de DG Connect) durant el Festival. También Lucía Recalde (màxima responsable d’Europa Creativa MEDIA) visitarà l’esdeveniment. A més, es duran a terme diverses reunions amb el sector audiovisual i se signarà el primer contracte de l’eina financera MediaInvest.

REUNIONS AMB EL SECTOR AUDIOVISUAL DURANT EL FESTIVAL:

23 de setembre de 2023

15:45h – 17:15h: Reunió amb participants de la indústria audiovisual espanyola (Tancat). Organizat per la Comissió Europea (Europa Creativa MEDIA).

24 de setembre de 2023

15:00h – 16:00h: Diàleg amb els i les participants de la indústria audiovisual: taula rodona sobre inversió. Tabakalera – Sala Z (Tancat). Organitzat per la Comissió Europea (Europa Creativa MEDIA).

16:45h – 17:15h: InvestEU: Signatura d’acords financers (Tancat). Organitzat per la Comissió Europea (Europa Creativa MEDIA).

ESTAND D’EUROPA CREATIVA MEDIA:

Com en edicions anteriors, enguany l’oficina Europa Creativa MEDIA Euskadi comptarà també amb un espai propi al festival. Aquest estand estarà ubicat al recinte de l’Industry ClubKursaal, del 22 al 30 de setembre de 2023, en horari de 9:30h a 19.00h.

A més d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya, tambén hi assistiran representants d’Oficina MEDIA España i de las oficines MEDIA d’AndalusiaBèlgicaBulgària i Portugal. Gràcies a la presència de les oficines MEDIA tindreu l’oportunitat de conèixer les possibilitats que ofereix el sector audiovisual d’aquestes àrees

Productores, distribuïdores, cineastes, festivals i tots els professionals de l’audiovisual que estiguin interessats en col·laborar amb professionals d’aquests països tindran l’oportunitat de conèixer els responsables de les oficines a l’estand MEDIA situat al Kursaal. A més, us informarem sobre el calendari de le s convocatòries 2024, que es publicaran a finals d’aquest mes de setembre. 

NETWORKING AMB BÈLGICA:

Eguany comptarem amb Stephanie Leempoels i Jeroen Verhaeghe (responsables de les oficines d’Europa Creativa MEDIA de Bèlgica) durant el festival.

Ambdós estaran presents a l’esmentat estan de MEDIA. Bèlgica ofereix grans possibilitats de coproducció de sèries i pel·lícules d’alt nivell. A més, el festival comptarà amb una delegació important de productores belgues al fòrum de coproducció entre Europa i Amèrica Llatina.

Tots els interessats poden contactar amb Europa Creativa MEDIA Euskadi per concretar reunions sobre coproduir amb Bèlgicaa.gonzalez@europacreativaeuskadi.eu

AGENDA D’ACTIVITATS:

23 de setembre de 2023

Jornada sèries: Basat en fets reals. L’èxit dels biopics a la ficció serialitzada espanyola. 

Els relats basats en fets reals conviden l’espectador a submergir-se de ple en històries amb gran ressonància emocional. Dins aquest gènere, el biopic proporciona un nivell identitari encara més gran, ja que aposta per narracions sobre personatges immortalitzats per la cultura popular espanyola i mundial. Des de començament del 2023 es pot apreciar l’auge que aquest gènere, i també el de l’adaptació d’autobiografies, està tenint entre les sèries espanyoles, posicionant-se com a èxits tant en la crítica com entre l’audiència nacional i internacional. Tot i això, enmig d’aquesta tendència en augment, com aconsegueixen les productores captar l’interès entre la gran oferta? Quines són les dificultats a les quals s’enfronten aquests projectes pel que fa a la seva conceptualització i producció?

Moderació:

Hi participen:

25 de setembre de 2023

17:00h – 19:00h: Reunió amb participants de la indústria audiovisual espanyola (Tancat)

El departament d’indústria del Festival de Sant Sebastián col·labora amb entitats de l’àmbit cinematogràfic internacional per acollir grups de professionals que acudeixen a Sant Sebastián per conèixer el festival de primera mà, ampliar la seva xarxa de contactes i participar en les activitats d’indústria.

Com a participants del taller de coproducció internacional (David Aguilar, Peio Gutiérrez, Iñaki Sagastume, Lorea Intxausti, Iñaki Gómez, Mikel Huércanos, Ana Angulo, Aner Etxebarria, Hugo López, Marian Fernández i Marga Gutiérrez), organitzat per Europa Creativa MEDIA Euskadi i Tabakalera, podran participar el dilluns 25 de setembre al berenar que es durà a terme al claustre de San Telmo de 17:00 a 19:00 hores, on estaran presents les diferents delegacions que participen al Meet Them! i la iniciativa Focus on Brasil per poder fer networking amb les delegacions i productors i productores participants.

26 de setembre de 2023

Reunió de coordinació Oficines Europa Creativa Espanya (Esdeveniment tancat).

Les oficines d’Europa Creativa (Cultura Espanya i MEDIA Andalusia, Catalunya, Espanya i Euskadi) es reuniran per dur a terme la reunió de coordinació durant el Festival de San Sebastián.

28 de setembre de 2023

Zinemaldia Startup Challenge és un concurs de projectes empresarials estatals i europeus. Una iniciativa que aposta per fomentar nous projectes empresarials amb desenvolupaments tecnològics que tinguin aplicacions al sector audiovisual. El Governo Basco, a través del Departamento de Desarrollo Económico, Sostenibilidad y Medio Ambiente i SPRI, promou Zinemaldia Startup Challenge, iniciativa central de la jornada Zinemaldia & Technology, organitzada pel Festival de San Sebastián en col·laboració amb TECNALIAALÍA (Alianza Industrial Audiovisual) i Vicomtech.

Durant la jornada es presentaran les possibilitats financeres que ofereix Europa Creativa MEDIA per a aquesta part del sector audiovisual.

Com en anys anteriors, el passat mes de juny es va dur a terme l’assessoria per a projectes cinematogràfics amb vocació internacional, en col·laboració amb Tabakalera i el Festival de Cinema de Sant Sebastián. La iniciativa s’adreçava a productors/es amb projectes de llargmetratge en fase de desenvolupament o preproducció, amb l’objectiu d’orientar-los en la internacionalització dels seus projectes, així com en la recerca de nous socis durant la 71a edició del Zinemaldia.

En aquesta ocasió, es va comptar amb la participació d’Alba Sotorra com a tutora de les assessories.

Els projectes seleccionats van ser els següents: DESHIELO (Bixagu Entertainment), BLACK WATER (En Buen Sitio), CASITAS AZULES (Katz Estudio), SU Y LO (Zazpi t’erdi), CARO BASTIANO (Garabi Films) i LAS CIEGAS HORMIGAS (Lamia Producciones). Durante el Festival de San Sebastián comptaran amb l’assessorament d’Alba Sotorra per buscar contactes propicis per als seus projectes. 

A més, aquest any Europa Creativa MEDIA Euskadi ha organitzat un taller de pitching en col·laboració amb Tabakalera per poder donar suport als professionals a preparar els seus “pitch” per al Festival de Sant Sebastián. A la trobada es van tractar els principals aspectes a considerar abans de preparar qualsevol estratègia de pitch, però també elements, tècniques i pautes concretes a explorar i desenvolupar. Quan presentem un projecte públic, l’objectiu final és clar. Tanmateix, com s’hi arriba ens obre una enorme varietat de possibilitats de les quals som responsables i protagonistes. Álvaro Vega va ser el tutor d’aquest taller. Aquests van ser els projectes seleccionats: PERLA (Bixagu Entertainment), KRESAL USAINA (En Buen Sitio), CARO BASTIANO (Garabi Films), LAS CIEGAS HORMIGAS (Lamia Producciones), BIDE GUZTIAK IREKIAK DAUDE (Pimpi&Nella Films y Marmoka Films), LA PÉRDIDA DE LA MAGIA (Limbus Filmak) i IKUSEZINAK (Lotura Films). 

COMPARTIR

MÉS NOTÍCIES

29/05/2024
CEE Animation organitza una sessió en línia sobre com crear contingut captivador per a les audiències joves
El programa CEE Animation organitza una sessió en línia, emmarcada en CEE Animation Experience, sobre 'Com crear contingut captivador per a les audiències joves'.
29/05/2024
Series Mania Forum obre les inscripcions de SeriesMakers
Series Mania Forum, la secció d’indústria del Festival Series Mania, té oberta la convocatòria de SeriesMakers 2024-2025, una iniciativa creativa que se centra en directors/es de llargmetratges que s'aventuren en el món de les sèries.
29/05/2024
Participa a Gamescom 2024 sota el paraigua de MEDIA Stands
MEDIA Stands d'Europa Creativa MEDIA ofereix per segona vegada l'oportunitat de participar a GAMESCOM 2024, que es durà a terme del 21 al 25 d'agost de 2024 a Colònia, Alemanya.
28/05/2024
El Festival de Cinema de Göteborg presenta l’Informe Nostradamus 2024: ‘Paradoxa de l’esperança’
Göteborg Film Festival  ha presentat l'11a edició anticipada del Nostradamus Report, en el marc del Marché du Film 2024 del Festival de Cannes. Un any més, signat per l'analista de mitjans Johanna Koljonen. 
28/05/2024
IDFAcademy 2024 obrirà la convocatòria properament
La propera edició d'IDFAcademy, que es durà a terme a Amsterdam (Països Baixos), del 14 al 17 de novembre en el marc de l'IDFA, obrirà la convocatòria properament.
28/05/2024
Cartoon Business 2024 obre inscripcions
Del 18 al 20 de novembre de 2024 es durà a terme a Brussel·les (Bèlgica) una nova edició del Cartoon Business, un seminari de CARTOON sobre nous models emergents de negoci en l’àmbit de l’animació.
27/05/2024
TorinoFilmLab obre la convocatòria de TFL Next – TV Series 
TorinoFilmLab ha obert la convocatòria de la propera edició de TFL Next – TV Series fins al 7 de juliol.
27/05/2024
Presència de pel·lícules MEDIA entre les guardonades al Festival de Cannes 2024
La 77a edició del Festival de Cannes va finalitzar el passat dissabte 25 de maig amb la gala de lliurament de premis. Entre les pel·lícules guardonades figuren diversos films amb suport d’Europa Creativa MEDIA.
24/05/2024
‘Volveréis’, de Jonás Trueba, guanya el Premi Europa Cinemas Label a Millor Pel·lícula Europea a la Quinzena de Cineastes de Cannes
El llarmetratge 'Volveréis', del director espanyol Jonás Trueba, va ser el guanyador del premi Europa Cinemas Label com a millor pel·lícula europea a la secció Quinzaine des Cinéastes del Festival de Cannes
24/05/2024
Atlàntida Mallorca Talents Lab 2024 anuncia els projectes seleccionats 
La 7a edició de l'Atlàntida Mallorca Talents Lab (AMTL), que compta amb la col·laboració de la nostra oficina, ha anunciat els 10 projectes seleccionats, d'entre les més de 180 sol·licituds.

Content

European Slate Development
(CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE)

Termini: 13/des/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Fostering European media talents and skills
(CREA-MEDIA-2022-TRAINING)

Termini: 04/mai/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Altres

Music Moves Europe
(CREA-CULT-2022-MME)

Termini: 12/gen/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

TV and online content
(CREA-MEDIA-2024-TVONLINE)

1r Termini: 07/des/2023
2n Termini: 14/05/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Co-development
(CREA-MEDIA-2024-CODEV)

Termini: 06/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European mini-slate development
(CREA-MEDIA-2024-DEVMINISLATE)

Termini: 10/set/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

Video Games and Immersive content development
(CREA-MEDIA-2024-DEVVGIM)

Termini: 24/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Distribution
(CREA-MEDIA-2024-FILMDIST)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Sales
(CREA-MEDIA-2024-FILMSALES)

Termini: 20/jun/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Innovative tools and business models
(CREA-MEDIA-2024-INNOVBUSMOD)

Termini: 25/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Markets & Networking
(CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

Termini: 18/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2022-MEDIA360)

Termini: 12/abr/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Films on the Move
(CREA-MEDIA-2024-FILMOVE)

1r Termini: 14/mar/2024
2n Termini: 18/07/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

European VOD Networks and Operators
(CREA-MEDIA-2024-VODNET)

Termini: 09/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Festivals
(CREA-MEDIA-2024-FESTNET)

Termini: 11/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Cinemas
(CREA-MEDIA-2024-CINNET)

Termini: 16/jul/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Audience Development and Film Education
(CREA-MEDIA-2023-AUDFILMEDU)

Termini: 30/mar/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

Innovation Lab
(CREA-CROSS-2024-INNOVLAB)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Media literacy
(CREA-CROSS-2024-MEDIALITERACY)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Collaborations
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-COLLABORATIONS)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Pluralism
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-PLURALISM)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a petita escala
(CREA-CULT-2024-COOP-1)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a Escala Mitjana
(CREA-CULT-2024-COOP-2)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Plataformes europees per a la promoció d’artistes emergents
(CREA-CULT-2024-PLAT)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives
(CREA-CULT-2024-NET)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Entitats Culturals Paneuropees
(CREA-CULT-2024-PECE)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Circulació d’obres literàries europees
(CREA-CULT-2024-LIT)

Termini: 16/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...