Inscripcions obertes per a EKRAN+ 2021

El programa de formació professional internacional per a directors/es i guionistes EKRAN+ 2021 ha obert el període d'inscripció. La formació és gratuïta i la data límit d'inscripció és el 12 d'abril de 2021.  

Durant el programa, centrat en el procés creatiu de la pre-producció, i basat en la pràctica de rodatge, rodareu dues escenes, per tal d'identificar i perfeccionar el to i el llenguatge visual adequats per a la vostra futura pel·lícula

EKRAN + és un programa de formació professional de 22 dies adreçat a desenvolupar guions/tractaments i produir dues escenes de cada projecte sota la guia de reconeguts cineastes internacionals, inclosos Wojciech Marczewski (Director del Programa EKRAN +), Paweł Pawlikowski, Ildiko Enyedi, Antoine Jaccoud, Udayan Prasad, Marilyn Milgrom, Margaret Glover, Denijal Hasanović, Volker Schloendorff, Roshanak Behehst Nedjad i Christoph Hochhäusler.

Cada projecte participant està representat per un equip creatiu format per un/a director/a (o guionista-director/a), guionista (o coguionista), director/a de fotografia i productor/a.

El programa EKRAN + inclou:

• tractament i/o desenvolupament de guions, mitjançant treballs en grup i individuals;
• preparació per al rodatge: càsting, storyboard i consultes individuals amb els tutors;
• rodatge;
• edició;
• avaluació amb anàlisi de grup i tutor de les escenes produïdes.

A l'equip creatiu se li ofereix una selecció de localitzacions, actors/actrius i escenografies, dins de les limitacions logístiques i pressupostàries habituals.

Cada equip creatiu finalitza el curs EKRAN + amb un tractament ben desenvolupat o un primer esborrany del guió i dues escenes completes que demostren el to, el gènere i el llenguatge visual del projecte. Podeu utilitzar les escenes completades com a demostració/pilot, un material visual per acompanyar el guió, que pot ser útil per trobar socis i fonts de finançament per a la pel·lícula. En treballar les escenes a la pràctica, descobrireu quin estil funciona millor per a la vostra història i podeu tractar la participació al programa com una prova creativa o un "laboratori visual" abans de començar el treball real de la vostra pel·lícula.

EKRAN + es basa en el treball en equip i implica professionals de diferents disciplines cinematogràfiques. Els principals participants són directors/es o guionistes-directors/es europeus/es que ja han realitzat un llargmetratge o diversos curts. Per ser acceptat per EKRAN +, l’equip creatiu hauria de ser format per: director/a / guionista-director/a, guionista o coguionista, productor/a implicat/da en el projecte i el/la director/a de fotografia.

La participació al programa és totalment gratuïta. Els directors seleccionats i els seus equips rebran beques, incloses les taxes de participació i allotjament. Els participants hauran de cobrir les despeses de viatge.

Data límit: 12 d’abril

Per presentar-s'hi, cal emplenar el formulari de registre disponible aquí, fins al 12 d'abril com a màxim.

Calendari de sessions
El programa es divideix en tres sessions i una sessió de seguiment addicional de dos dies, que es programen en les dates següents:

• sessió 1: del 7 al 10 de juny de 2021, participants: directors/es i guionistes
• sessió 2: del 19 al 27 de juliol de 2021, participants: directors/es i guionistes
• sessió 3: 27 de setembre - 5 d'octubre de 2021, participants: directors/es i guionistes, directors/es de fotografia, productors
• Seguiment (sessió opcional): dos dies al desembre de 2021, participants: directors/es, guionistes.

El calendari d’EKRAN+ 2021 s’ajustarà contínuament a la situació relacionada amb la pandèmia COVID-19. Podeu trobar una descripció detallada de cada sessió al web del programa EKRAN +.

Podeu veure el making off d'EKRAN+ 2020:

I entrevistes amb diversos participants d'EKRAN+.

Més informació.

 

 

17/2/2021

EKRAN+ està organitzat per Wajda Studio i Wajda School, i compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

Es tracta d’una formació gratuïta.

La data límit per presentar-hi un projecte és el proper 12 d'abril de 2021.

Més informació.