Nova edició del European Film Forum a la Berlinale

El proper 2 de març, en el marc del European Film Market de la Berlinale, tindrà lloc la primera edició de 2021 del European Film Fòrum d’Europa Creativa MEDIA, sota el títol 'Perspectives per al futur de la indústria audiovisual a Europa'.

Ha passat un any i la Berlinale 2020 va ser l’últim gran esdeveniment presencial de la indústria audiovisual a Europa. Des de l'any passat han canviat moltes coses. La Berlinale 2021 s’organitzarà en dues sessions diferents: el European Film Market (EFM) es durà a terme la primera setmana de març i el Festival de cinema es durà a terme a l’estiu de manera presencial, si ho permet la Covid-19. 

La pandèmia ha generat enormes transtorns a la indústria audiovisual en general.

Qui hagués pogut pensar que els cinemes romandrien tancats durant un període tan llarg o que la producció seria problemàtica? Qui hagués pensat que els festivals de cinema que celebren la cultura i que reuneixen les persones per descobrir noves pel·lícules deixarien de formar part de la nostra vida? Qui hagués pogut pensar que estrenar una pel·lícula en una plataforma VOD abans que arribés al cinema seria possible?

Les coses han canviat més enllà de la nostra imaginació més salvatge. Els temps són difícils, però també hi ha motius per tenir esperança. Moltes parts de la cadena de valor que han estat sotmeses a un estrès important durant els darrers mesos van emprendre pràctiques comercials innovadores.

Amb tot això, hi ha un nou programa Europa Creativa que estarà disponible i donarà suport al sector del 2021 al 2027. Tot i que moltes coses han continuat igual, també n'han canviat moltes. En primer lloc, hi ha un augment del pressupost i, sobretot, per al 2021 i el 2022, per permetre a la indústria recuperar-se de la pandèmia COVID-19. Serà un repte per a la Comissió Europea i també per a la indústria absorbir aquest finançament, però hauria d’ajudar a impulsar la recuperació del sector audiovisual.

La Comissió Europea també ha adoptat el Pla d'Acció per als Mitjans de Comunicació i Audiovisuals, que explica per primera vegada la importància que la Comissió Europea atorga al sector dels mitjans de comunicació en general a Europa.

Per tant, la Berlinale ens proporciona el millor espai per iniciar el debat sobre el Pla d’Acció i Europa Creativa MEDIA.

Consulteu-ne el programa, els i les ponents i més informació

Programa:

11.05h - Benvinguda.

A càrrec de Sabine Verheyen, Membre del Parlament Europeu i Presidenta del Comitè de Cultura i Educació.

11.15h - Conversa entre Dennis Ruh (director del European Film Market, Berlinale) i Lucía Recalde (Cap de la Unitat d'Europa Creativa MEDIA a la Comissió Europea).

11.25h - Panel: Perspectives per al futur de la indústria audiovisual a Europa.

Amb la participació de:

12.55h - Tancament a càrrec de Lucía Recalde, Cap de la Unitat Europa Creativa MEDIA a la Comissió Europea.

Enllaç de visionat.

23/2/2021

El European Film Forum 'Perspectives per al futur de la indústria audiovisual a Europa' es durà a terme en format digital el dimarts 2 de març d'11h a 13h

Enllaç de visionat