TFL Audience Design Fund obre la convocatòria 2023

Concebut específicament per donar suport a pel·lícules en fase de distribució i amb un fort potencial en termes d'enfocament promocional creatiu, el TFL Audience Design Fund torna el 2023.

El Fons s'adreça a les coproduccions internacionals en l'etapa de postproducció (llargmetratges de ficció, documentals creatius, animació, de més de 60 minuts) i seleccionarà 3 projectes, als quals els atorgarà una subvenció de 45.000€ a cadascun, juntament amb assessories personalitzades de disseny d'audiències, per arribar, construir i captar el públic mitjançant la implantació d'accions innovadores de suport als moments de venda i distribució. Més específicament, s'adreça a donar suport a projectes que vulguin explorar noves sinergies entre la distribució cinematogràfica i la digital. 

La sol·licitud la pot presentar un productor o agent comercial europeu d'una empresa establerta en un dels països participants al subprograma MEDIA i propietat de nacionals d'aquests països.

La convocatòria detallada està disponible aquí, el paràgraf ANNEX conté tots els requisits i la informació necessària per presentar una sol·licitud correcta.

Projectes elegibles

El projecte ha de tenir les característiques següents:
- ha de ser un llargmetratge (ficció, animació o documental de creació) d'una durada mínima de 60 minuts.
- ha d'estar en fase de postproducció. Els projectes que s'estrenen en un dels festivals de cinema de la llista A del 2023 es poden presentar excepcionalment.
- s'ha de programar per distribuir-se com a mínim en dos territoris, un dels quals ha de ser de distribució cinematogràfica.
- ha d'implicar almenys un productor establert en un dels països participants a MEDIA (els coproductors provinents de països que participen a MEDIA han de tenir una quota mínima del 20% i màxima del 70% en el projecte) i almenys un coproductor d'un país que no participi a MEDIA. La coproducció s'ha d'acreditar mitjançant un acord de coproducció signat (excepcionalment es pot acceptar una nota d'acord).

Els projectes que ja hagin rebut el suport a la DISTRIBUCIÓ d'un altre programa amb suport d'Europa Creativa MEDIA NO són elegibles.

Consulteu l'ANNEX per a tots els detalls sobre els requisits.

Com presentar-s'hi

Els materials obligatoris sol·licitats, que s'han d'enviar tots junts en un PDF de màxim 10 MB, i tots en anglès, són:

1) Sinopsi detallada
2) Rough cut en versió en anglès o amb subtítols en anglès (enllaç a una plataforma de transmissió en línia)
3) Nota d'intencions del director (incloent pensaments sobre a qui parla la pel·lícula i per què)
4) Biografia del director i enllaços a treballs anteriors
5) Perfil de la productora i perfil del coproductor (màxim 2 pàgines per a la producció)
6) Còpia de l'acord de coproducció o del deal memorandum on es detalla el percentatge de cada coproductor, el repartiment d'ingressos entre ells, la cotitularitat dels drets.
7) Pressupost de producció detallat en euros
8) Pla de finançament i calendari de recuperació que inclou l'estructura de la coproducció (noms i països de les empreses, i percentatges de finançament de cada país) segons el formulari A
9) Acords financers i/o cartes d'intencions dels socis finançadors
10) Perfil de vendes mundials (1 pàgina), si s'adjunta un acord amb vendes mundials o una nota d'acord o una LOI, així com un pla provisional sobre com posicionar la pel·lícula a l'àmbit internacional
11) Acord de distribuïdors, si s'adjunta, o nota d'acord o LOI.
12) Esborrany d'una “Estratègia de disseny d'audiència”: pla d'estratègia de promoció i distribució internacional per a cada territori/distribuïdor implicat (mínim 2). L'estratègia de disseny de l'audiència redactada ha de demostrar enfocaments innovadors i idees concretes (vegeu la llista de costos elegibles a continuació i al formulari B)
13) Pressupost detallat per a l'estratègia de disseny del públic, més pla de finançament (incloent el suport del Fons de disseny del públic de TFL)
14) Cronologia de promoció i llançament de cada pla de distribució

Empleneu el formulari de sol·licitud en línia i envieu el vostre projecte abans de l'1 de febrer de 2023 a les 14:00h CET. Abans d'iniciar el procés de sol·licitud, heu de crear un compte a la pàgina de visitants de TFL (si encara no en teniu cap).

En cas de dubte podeu contactar amb Greta Fornari i/o Greta Nordio

El fons s'ha creat gràcies al suport del programa Europa Creativa MEDIA en el marc de la línia de suport als Fons de Coproducció Internacional.

19/1/2023

Més informació i inscripcions

Termini: 1 febrer 2023, 14h