Audience Development and Film education (CREA-MEDIA-2021-AUDFILMEDU)

Dins de l’objectiu específic de promoure la innovació, la competitivitat i l’escalabilitat del sector audiovisual europeu, una de les prioritats del capítol MEDIA és:

• Promoure obres audiovisuals europees, incloses les obres patrimonials, i donar suport al públic per a la implicació i el desenvolupament de públics de totes les edats, en particular públic jove, a tot Europa i més enllà.

La branca MEDIA proporcionarà suport per a les mesures següents:

• Iniciatives que promoguin el desenvolupament i la participació del públic, incloses les activitats d'educació cinematogràfica, adreçant-se en particular al públic jove.

Resultats esperats:

 • Estimular l’interès i augmentar el coneixement del públic en pel·lícules i obres audiovisuals europees, inclosos programes específics sobre patrimoni cinematogràfic
 • Reforçar la cooperació paneuropea per a projectes innovadors de desenvolupament de públic i educació cinematogràfica, especialment mitjançant noves eines digitals
 • Incrementar l’impacte paneuropeu i la difusió del públic
 • Desenvolupar projectes d’educació cinematogràfica a través de territoris europeus i no europeus

Descripció de les activitats a finançar

Projectes que garanteixin la cooperació paneuropea i proporcionin projectes innovadors, especialment mitjançant l'ús de noves eines digitals destinades a:

 • augmentar l’interès i el coneixement del públic per les pel·lícules i obres audiovisuals europees, inclosos programes específics sobre patrimoni cinematogràfic,
 • augment de l’impacte paneuropeu i la difusió del públic
 • promoure i augmentar la contribució que les pel·lícules i obres audiovisuals europees existents, inclosos els catàlegs seleccionats de pel·lícules, fan per al desenvolupament i l'educació del públic.

Es prestarà una atenció especial a les aplicacions que presentin estratègies adequades per garantir una indústria més sostenible i respectuosa amb el medi ambient i per garantir l’equilibri, la inclusió, la diversitat i la representativitat de gènere.

Condicions i documents

 1. Països elegibles: tal com es descriu al document de la convocatòria.
 2. Condicions d'elegibilitat i admissibilitat: tal com es descriu al document de la convocatòria.

Projects providing mechanisms for pan-European cooperation and pan-European audience reach with the aim to stimulate interest and increase knowledge of audiences in European films and audiovisual works including specific programmes on film heritage.

The project must be based on a significant proportion (at least 50%) of European films and audiovisual works and present pan-European audience reach involving at least 5 countries participating in the MEDIA strand.

Els projectes que proporcionin mecanismes per a la cooperació paneuropea i l’abast del públic paneuropeu amb l’objectiu d’estimular l’interès i augmentar el coneixement del públic en pel·lícules i obres audiovisuals europees, inclosos programes específics sobre patrimoni cinematogràfic.

El projecte s’ha de basar en una proporció significativa (almenys El 50%) de les pel·lícules i obres audiovisuals europees i l’audiència paneuropea actual arriben a la participació d’almenys 5 països que participen a la línia MEDIA.

Límits i disseny de la pàgina de la proposta: consulteu la part B de la plantilla de proposta estàndard. Avaluació Els criteris d’avaluació, puntuació, llindar i procés es descriuen al document de la convocatòria.

 1. Límits i disseny de la pàgina de la sol·licitud: consulteu la Part B de la plantilla de sol·licitud estàndard.
 2. Avaluació

Els criteris d'avaluació, la puntuació, el llindar i el procés es descriuen al document de la convocatòria. 

 1. Calendari indicatiu per a l'avaluació i el contracte de subvenció: tal com es descriu al document de la convocatòria.

Publicació de la convocatòria:                            8 juny 2021

Termin per a la presentació de sol·licituds:         5 d'octubre, 17:00h CET (hora de Brussel·les)

Període d'avaluació:                                         Octubre 2021 - Gener 2022

Informació als sol·licitants:                               Febrer 2022

Signatura de l'acord de subvenció:                    Març - Abril 2022

 1. Plantilles de sol·licitud, orientació i models de contracte de subvenció (MGA):

Document de la convocatòria

Plantilla de sol·licitud estàndard

Plantilla d'Annex estàndard: Declaració de propietat i control

Model de contracte de subvenció Mono/Multi beneficiari

Més informació