6 projectes catalans, seleccionats als MFI Script 2 Film Workshops 2022

Mediterranean Film Institute (MFI) ha fet pública la selecció de projectes per al seu programa de desenvolupament de guions i projectes MFI Script 2 Film Workshops 2022, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA des de l'any 2000, i la primera sessió del qual es durà a terme del 24 de juny al 7 de juliol a Nisyros. Entre els projectes seleccionats per al MFI Film Lab figuren 6 projectes catalans

Els sis guions de llargmetratges catalans seleccionats per al MFI Film Lab són:

  • Neus Ballús - AWAKE
  • Rubén Rojo Aura - A WALL UNDER WATER
  • Laura Garcia Alonso & Pol Cortecans - RUNNER
  • Xavier Artigas - THE FORCE
  • Sara Gutierrez, Nuria Roura & Ines Massa - UNKIND PEOPLE
  • Nicolás Méndez - WHEN I SING, MOUNTAINS DANCE

I un projecte de la resta de l'Estat espanyol ha estat també seleccionat:

  • Elena Manrique - A LAMP IN THE SUNLIGHT

A més, el següent projecte de coproducció entre Espanya i Itàlia ha estat també seleccionat:

  • Guillem Miró & Ana Inés Fernández - MARIO

Després d'haver rebut 143 sol·licituds de 233 cineastes de 42 països (Bòsnia-Hercegovina, Finlàndia, Hong Kong, Índia, Iran, Irlanda, Egipte, Perú, Canadà, Malta i Nigèria entre ells), l'IMF va seleccionar 63 cineastes (25 guions de llargmetratges), 3 guions de sèries de televisió, 6 projectes documentals i 7 formadors en pràctiques) per assistir a la sessió i treballar intensament desenvolupant els seus treballs i habilitats i talents. A més, es van seleccionar 2 pel·lícules i 1 projecte de sèrie per treballar individualment fora dels grups.

Aquest any van oferir 2 beques a cineastes ucraïnesos (en projectes de cinema i en sèrie), com a intent de mostrar la solidaritat i suport en acció.

En els propers dies, 63 participants de 19 països d'arreu d'Europa i el món faran les maletes i viatjaran a l'encisadora illa volcànica de Nisyros, juntament amb els formadors, el personal, els convidats i els estudiants assistents al programa. Formaran una comunitat de més de 100 persones, amb l'objectiu de treballar intensament i aprendre els uns dels altres, s'aproparan a la natura en aquesta petita illa volcànica -amb els seus 1.008 habitants, un diàmetre d'uns 8 km i una superfície de 41,6 km2. – apreciar la natura i contribuir al seu benestar. 

La sessió tindrà lloc a Nisyros (del 24 de juny al 7 de juliol) íntegrament in situ, tot i que totes les conferències estaran a disposició de tots els participants de l'IMF, tant en directe com a demanda, per oferir-los totes les eines necessàries per desenvolupar les seves pel·lícules.

Consulteu la resta de projectes seleccionats

Més informació 

20/6/2022

MFI Script 2 Film Workshops 2022 és una iniciativa de Mediterranean Film Institute (MFI) amb el suport d'Europa Creativa MEDIA