Anunciades les 3 pel·lícules nominades a l'EFA Young Audience Award 2022

La European Film Academy (EFA) ha anunciat les tres pel·lícules nominades a l'EFA Young Audience Award 2022. Del 7 al 13 de novembre, adolescents de 12 a 14 anys de 42 països d'Europa i més enllà visionaran les pel·lícules i votaran per la guanyadora

Tres pel·lícules, dos llargmetratges i un documental, han estat seleccionades per experts cinematogràfics i adolescents d'arreu d'Europa en un procediment d'adjudicació de dos passos per ser candidates al Premi del Públic Jove 2022. El Premi reconeix pel·lícules europees per a un públic entre 12 i 14 anys i és una categoria oficial des del 2012. El que té d'únic és que els guanyadors són escollits per jurats joves de 42 països europeus, que veuen les tres pel·lícules en línia així com a més de 60 sales de cinema de més de 70 ciutats europees.

Les tres pel·lícules nominades són:

Trobeu més detalls sobre les pel·lícules nominades aquí.

La cerimònia de lliurament del premi es durà a terme el 13 de novembre de 2022 a Erfurt (Alemanya) i també es retransmetrà al lloc web de YAA: yaa.europeanfilmaawards.eu. El mateix dia CICAE organitzarà el Dia Europeu del Cinema d'Arthouse. En conjunt, tots dos esdeveniments donaran l'inici del 'Mes del cinema europeu', tot esdevenint així el primer dels molts esdeveniments que celebren el cinema europeu.

La gran final serà la celebració dels Premis del Cinema Europeu el 10 de desembre a Reykjavík. El YAA també forma part del "European Film Club", una plataforma de cinema i xarxa (amb suport d'Europa Creativa MEDIA) a tot el continent perquè els joves es reuneixin per veure i discutir pel·lícules europees i fer-ne les seves.

En implicar activament els joves espectadors perquè assumeixin la responsabilitat, actuïn com a jurat i votin per la seva pel·lícula preferida, la YAA els ofereix l'oportunitat de descobrir pel·lícules europees d'alta qualitat. El Premi és una oportunitat única per construir ponts entre cultures i conscienciar sobre qüestions socials importants. Potencia els joves entusiastes del cinema perquè siguin catalitzadors d'un canvi positiu i dona suport a una millor comprensió dels seus veïns europeus. Finalment, però no menys important, ofereix l'experiència de ser un membre actiu de la comunitat europea en un procés de votació democràtic.

Les nominacions es van escollir en un procediment de dos passos: per primera vegada un comitè internacional format per cinc experts en cinema: Joana Domingues (Junta de l'Acadèmia, productora/Portugal), Andrey Hadjivasilev (productor, director/Bulgària), Faridah Nabaggala (representant de l'ECFA, director del festival, autor/Noruega), Stavros Pamballis (director artístic/Xipre), Claudia Schmid (directora del festival/Suïssa) – i un grup de quatre joves representatius – Hena, Madara, Maria Beatriz i Myrto – van preseleccionar vuit pel·lícules.

A continuació, un jurat de cinc antics participants de la YAA d'entre 13 i 14 anys: Aifric (Irlanda), Natalija (Montenegro), Tin (Bòsnia i Hercegovina), Christina (Groenlàndia) i Riana (Kosovo) van triar els tres candidats finals.

Ara es projectaran del 7 al 13 de novembre a jurats de joves d'entre 12 i 14 anys de 42 països d'Europa i més enllà.

El Premi del Públic Jove està organitzat i presentat per la European Film Academy i European Film Academy Productions amb el suport de Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) i Europa Creativa MEDIA. Els esdeveniments locals de la YAA s'organitzen amb el suport dels respectius socis nacionals. Trobeu la llista completa de socis aquí.

Més informació

7/9/2022

EFA Young Audience Award és una iniciativa de la European Film Academy amb el suport d'Europa Creativa MEDIA

Més informació