Inscripcions obertes per al Documentary Campus Masterschool 2022

Masterschool de Documentary Campus és un programa europeu de formació i una plataforma internacional de networking dedicada al desenvolupament de contingut factual per a una audiència internacional. La data límit per inscriure-s'hi és el 15 de novembre de 2021.

Inscripció de projectes:

Si tens un projecte de documental en desenvolupament, vols arribar al mercat internacional i presentar el teu projecte professionalment a personalitats clau en la presa de decisions, no perdis aquesta oportunitat.

Materials requerits en la inscripció:

 • Tractament: Màxim dues pàgines de proposta d'història, un tagline i una breu sinopsi de deu línies.
 • Accés: Evidències d'accés als principals personatges o institucions. Poden presentar-se per escrit amb el tractament i/o com a part d'un material visual al teaser.
 • Pressupost: Primer esborrany d'un pressupost i d'un pla de finançament.
 • Trailer: Teaser o Character Reel (màx. 3 minuts) dels protagonistes clau (Nota: En cas que no tinguis material gravat, si us plau envia un Mood Board per donar a conèixer la direcció visual o l'estil que estàs perseguint).
 • Perfil: Informació sobre l'equip del projecte: director/productor, CVs i perfil de la companyia, si escau.
 • Presentació breu en vídeo: Explicació en quatre minuts de la motivació que tens per formar part de Masterschool.
 • Showreel: Un breu showreel del teu treball previ (màxim tres minuts).
 • Recomanació: Una carta de recomanació d'un fons de finançament, una productora, un distribuïdor o un responsable de continguts d'un canal de televisió.

Tots els documents presentats han d'estar en format PDF i en anglès. Les sol·licituds incompletes no es tindran en compte. 

Despeses de participació:

L'organització de Documentary Campus cobreix el següent:

 • Formació completa en els quatre tallers que componen el programa.
 • Un mentor i un tutor per participant.
 • La possibilitat d'atendre mercats de cinema (despeses de viatge, allotjament, dietes i tarifes d'acreditació inclosos).
 • Equip, conferenciants i costos organitzacionals.

Això és possible gràcies al generós suport de fons de finançament de cinema, instituts de cinematografia, canals de televisió, empreses i organismes governamentals. Atès que aquests diners s'han de recaptar, en part, al país o la regió d'origen dels participants, és possible que alguns sol·licitants hagin de sol·licitar finançament per al desenvolupament vinculat al seu projecte. En aquest cas, Documentary Campus els donarà suport.

Despeses per als participants:

Durant els quatre tallers obligatoris que tindran lloc a diferents ciutats europees (per determinar), els participants només hauran de cobrir les seves despeses de viatge, d'allotjament i de subsistència diària.

Data límit: 15 de novembre de 2021.

Inscripcions de projectes documentals a través d'aquest enllaç de FilmFreeway.

Masterschool de Documentary Campus compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

Durant 20 anys (2001-2021), Masterschool ha intentat que els professionals de l'audiovisual europeu es reuneixin amb agents clau de la indústria internacional. A més, aquesta formació ha assistit al desenvolupament, el finançament i el màrqueting de formats factuals per al seu llançament (ja sigui al mercat de televisió tradicional o a les noves plataformes digitals).

Des que el programa va començar el 2001, Masterschool ha estat darrere de la feina aconseguida per una gran quantitat d'importants pel·lícules documentals, com l'èxit de festivals 'Notes on Blindness' i la seva corresponent experiència a VR: 'Into Darkness', la destacada cinta 'Houston, we have a problem' o l'obra de la nominada a l'Oscar, Hanna Polak: 'Something better to come'.

La perfecta barreja entre networking i formació es dona en aquest programa.

8/10/2021

Masterschool de Documentary Campus compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

Més informació