Nova sessió #EuropeCalls – Convocatòria de projectes CULTURA EUROREGIÓ 2018

El proper divendres 4 de maig de 2018 tindrà lloc a l'Auditori del Museu d'Història de Catalunya una nova sessió #EuropeCalls sobre les novetats de la propera convocatòria de projectes CULTURA EUROREGIÓ 2018, que es publicarà properament.

La sessió constarà d’un primer bloc de presentacions, orientat al coneixement de les diferents oportunitats de finançament, i d’un segon bloc, dedicat al networking entre els assistents i on els diversos experts oferiran un assessorament individualitzat de projectes i respondran consultes específiques. 

Les inscripcions al primer bloc poden realitzar-se a través d’aquest enllaç. 

Mentre que tots aquells interessats en rebre un assessorament individualitzat sobre els vostres projectes heu de fer-nos arribar la vostra sol·licitud a europacreativamedia@gencat.cat, tot indicant les vostres dades de contacte, una breu descripció de la vostra proposta, així com els aspectes específics sobre els quals desitgeu rebre assessorament.  

L’OBJECTIU DE LA JORNADA és informar el sector cultural i creatiu català de les principals novetats de la convocatòria de projectes d'abast euroregional i europeu Cultura Euroregió 2018, que enguany té un import total de 170.000€ i els projectes es podran presentar, a partir del mes de maig i fins al setembre, seguint les instruccions que properament es publicaran al web www.euroregio.eu.

La idea de la sessió és ajudar les entitats culturals professionals dels àmbits de les arts escèniques, art contemporani, cinema, audiovisual, patrimoni material i immaterial, llengües euroregionals (català, occità, francès i castellà), música, literatura, etc. que volen desenvolupar un projecte d’abast euroregional i europeu de creació, difusió, formació o d’educació artística, tot proporcionant-los recomanacions útils i intentant resoldre possibles dubtes.

UNA JORNADA ADREÇADA A les entitats culturals professionals amb personalitat jurídica de dret privat amb seu en una de les regions membres de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Catalunya, Illes Balears, Occitània), així com a les persones jurídiques de dret públic implantades en el territori euroregional (museus, biblioteques, arxius, universitats, orquestres, etc.).

PROGRAMA

9.45h – 10.00h. Registre inscrits

10.00h – 10.15h. Benvinguda i presentació institucional de la jornada a càrrec de la Sra. Maria Dolors Portús, secretària general del Departament de Cultura; del Sr. Isidre Sala i Queralt, director general d'Afers Multilaterals i Europeus del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, i de la Sra. Joana Català, directora general de Cultura de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears. 

10.15 – 10.30h. Els reptes del sector cultural a Catalunya i l’interès, per a Catalunya, dels projectes de cooperació euroregional i europea. A càrrec del Sr. Francesc Vilaró, cap del Gabinet Tècnic del Departament de Cultura.

10.30h – 10.45h. Els reptes del sector cultural a les Illes Balears i l’interès, per a les Balears, dels projectes de cooperació euroregional i europea. A càrrec de Joana Català, directora general de Cultura de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears. 

10.45h – 11.00h. Els reptes del sector cultural a Occitània i l’interès, per a Occitània, dels projectes de cooperació euroregional i europea. A càrrec de Catherine Fougère, consellera tècnica Europa i Internacional de la Direcció de Cultura i Patrimoni de la Regió Occitània.  

11.00h – 11.15h. Presentació de la convocatòria de projectes Cultura Euroregió 2018 de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (Agrupació Europea de Cooperació Territorial).

- Principals novetats de la convocatòria.

- Estructura, principis i objectius generals.

- Aspectes tècnics de la convocatòria.

  • João Lobo, tècnic de Cultura i Ensenyament Superior de l’Euroregió Pirineus Mediterrània (AECT).    

11.15h – 11.30h. Els fons europeus a Catalunya: oportunitats i eines de creixement. A càrrec de Conxita Font, responsable de la unitat de Fons Europeus de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

11.30h – 11.45h. Oportunitats de finançament en el marc del Programa Europa Creativa. A càrrec d’Àlex Navarro, director d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya.

11.45h – 12.00h. Exemple de bona pràctica. Projecte beneficiari en la convocatòria 2016 de suport als projectes Cultura de l’Euroregió.  

12.00h – 12.30h. Coffee Break i Networking.

12.30h – 14.00h. Assessorament individualitzat de projectes i consultes específiques per part dels 5 experts d’Occitània, les Illes Balears, l’AECT, Fons Europeus i Europa Creativa.

Les inscripcions al primer bloc poden realitzar-se a través d’aquest enllaç. 

Les sol·licituds d'assessorament individualitzat s’han d’enviar a europacreativamedia@gencat.cat.

17/4/2018

Aquest #EuropeCalls tindrà lloc divendres 4 de maig de 2018 a l'auditori del Museu d'Història de Catalunya (Palau de Mar. Plaça de Pau Vila, 3. BCN).

Inscripcions al primer bloc de presentacions a través  d’aquest enllaç.

Per poder rebre assessorament individualitzat i fer consultes específiques sobre els vostres projectes cal enviar la vostra sol·licitud a europacreativamedia@gencat.cat.