Obertes les inscripcions d'Art Department Masterclass

El programa de formació Art Department Masterclass, que compta amb el suport recent d'Europa Creativa MEDIA, ofereix una oportunitat exclusiva d'accedir als coneixements dels professionals dels departaments d'art de les obres audiovisuals. La data límit per inscriure-s'hi és el proper 10 de maig

Aquest programa inclou casos d'estudi de pel·lícules i sèries de televisió reconegudes, així com sessions convincents sobre els temes més recents i rellevants al camp. A més, s'ensenya una panoràmica del negoci que involucra els departaments d'art (ensenyada per agents dels dissenyadors/es de producció).

Art Department Masterclass consisteix en dues sessions de formació per any. Els/les interessats/des poden sol·licitar la seva participació de manera separada per a cada sessió.

El programa s'adreça a 20 participants a cada sessió de formació: dissenyadors/es de producció, directors/es d'art, decoradors/es de set de rodatge, dissenyadors/es gràfics/ques, prop masters i tots/es aquells/es professionals que vulguin iniciar la seva carrera al departament d'art.

L'assignació pràctica de la segona sessió de formació involucra també cinc equips de guionistes i directors/es (deu participants en total).

  • Sessió de formació - World Building:

Es durà a terme del 13 al 18 de juny de 2022 a Vilnius (Lituània). Aquest esdeveniment se centra en els aspectes fonamentals del treball dels departaments d'art en les fases de desenvolupament i producció de projectes audiovisuals.

Oberta la convocatòria. La llista d'experts participants es publicarà aviat el portal d'aquesta formació. 

  • Sessió de formació – Digital Postproduction:

Es durà a terme a l'octubre de 2022 a Torí (Itàlia) durant sis dies. Aquest esdeveniment se centra en el treball del departament d'art a la fase de postproducció d'un projecte audiovisual.

Fins a quatre experts/es i dos/dues consultors/es seran convidats per a la citada assignació pràctica. Els cinc equips de directors/es i guionistes porten els seus projectes de cinema i televisió en desenvolupament per als 20 participants dissenyadors/es de producció.

Els i les participants (dissenyadors/es de producció) preparen els enfocaments visuals de cadascun dels projectes (mood boards, presentacions visuals, sketches). Treballen de manera presencial orientats pels mentors experts en l'assignació pràctica. Al final, cadascun dels projectes en desenvolupament rep quatre diferents enfocaments visuals dissenyats per quatre diferents dissenyadors/es de producció. Les presentacions finals no es limiten a les interpretacions visuals dels projectes. Orientats/des pels mentors/es, els i les participants també consideren l'enfocament pràctic de:

  • Seleccionar localitzacions.
  • Construir o no sets de rodatge.
  • Aspectes tècnics com a extres o VFX.
  • Elements de postproducció.

Condicions de participació: La quota de participació per a cada sessió de formació és de 600 euros. Aquest preu cobreix la tarifa, l'allotjament i part de les despeses de subsistència (esmorzars i dinars) durant el taller. Els participants són responsables de les despeses de viatge i de les dietes restants.

Molts països tenen beques per participar en formacions com aquesta. L'organització d'Art Department Masterclass atorgarà un 10% de beques amb preferència per a participants procedents de països de baixa capacitat de producció audiovisual. L'Estat espanyol no s'inclou en aquesta llista. No obstant això, es considerarà el lliurament de beques a participants que puguin provar que els seus països no ofereixen beques per participar en formacions com aquestes i/o que puguin demostrar que estan en una situació econòmica en què necessitin aquesta ajuda.

Per sol·licitar una beca per participar a la sessió World Building, cal emplenar el formulari de sol·licitud i enviar una carta de motivació que expliqui les raons per les quals es desitja rebre aquest ajut. L'adreça on s'ha d'enviar aquesta documentació és: hello@artdepartmentmasterclass.com

Data límit (sol·licitud beques): 10 de maig de 2022.

Formulari d'inscripció (World Building)

 

26/4/2022

Art Department Masterclass compta amb el suport recent d'Europa Creativa MEDIA.