Notícies

Publicada la nova convocatòria Europa Creativa Cultura de suport a les xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives

31/10/2023

S’ha publicat la nova convocatòria Europa Creativa Cultura de suport a les xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives 2024European Networks of Cultural and Creative Organisations (CREA-CULT-2024-NET)., la data límit de presentació de sol·licituds de la qual és el 7 de març de 2024 a les 17h (hora Brussel·les). 

L’acció de suport a les xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives pretén millorar les capacitats dels sectors culturals i creatius europeus per afrontar reptes comuns i fomentar talents, innovar, prosperar i generar llocs de treball i creixement.

Aquesta acció donarà suport a projectes implementats per xarxes d’organitzacions culturals europees molt representatives, multinacionals i de membres, que cobreixen una àmplia gamma de països participants d’Europa Creativa. Les xarxes han de tenir una missió compartida, regles de govern i drets i obligacions dels membres, tal com s’especifiquen formalment (en “estatuts” o equivalent) i acordin els seus membres. Les xarxes haurien d’estar formades per una entitat coordinadora i els seus membres.

Les xarxes europees que cobreixen exclusivament el sector audiovisual no són elegibles per al finançament d’aquesta acció.

Les propostes han de demostrar de manera coherent el potencial dels sol·licitants per ser xarxes polítiques fiables en els seus camps d’operació. Per a això, les propostes haurien de complir els següents temes i prioritats i s’estructuraran al voltant de paquets de treball o work packages.

Prioritats

Les propostes han de tenir en compte les prioritats específiques següents de la convocatòria:

En abordar les prioritats específiques esmentades anteriorment, les propostes haurien de buscar sinergies amb les activitats en curs finançades per la UE i detallar els esforços anteriors i en curs, com ara:

Totes les propostes han de presentar una estratègia fonamentada i detalls concrets sobre com implementar una o més de les prioritats anteriors.

Les propostes haurien de tenir en compte les qüestions transversals del programa de (iinclusió i diversitat, especialment l’equilibri de gènere, i (iiecologització d’Europa Creativa.

Activitats

Les propostes haurien d’incloure activitats adequades per al reforç de les capacitats de les organitzacions i professionals actius en els sectors creatiu i cultural. Aquestes activitats s’han de dissenyar específicament per abordar les prioritats escollides de la convocatòria d’una manera eficaç. Les activitats haurien d’incloure una combinació adequada de treball en xarxa, formació o assessorament als professionals, que representin l’interès dels sectors en aquests temes i proporcionin anàlisi de polítiques o desenvolupaments polítics.

Aquestes activitats s’han de formular dins d’un marc estratègic sòlid i estructurar-se en paquets de treball. Cada paquet de treball ha de correspondre a una de les prioritats de la convocatòria per establir un vincle clar entre les activitats del projecte del paquet de treball i la prioritat de la convocatòria corresponent.

Les activitats han de tenir en compte les necessitats dels membres de la xarxa i facilitar la participació dels membres al llarg de tot el projecte. Per tal de maximitzar l’impacte, les propostes també haurien de crear sinergies i fomentar el diàleg, la cooperació o els intercanvis mitjançant, per exemple, activitats conjuntes amb altres xarxes.

Impacte esperat

Es donarà suport a prop de 30 projectes de xarxes que cobreixen la gamma més àmplia possible de sectors culturals i creatius. Aquests projectes abastaran la diversitat de parts interessades i actors i garantiran l’aplicació efectiva de les prioritats i els temes d’aquesta convocatòria de propostes.

Des del punt de vista polític, s’espera que les xarxes seleccionades contribueixin “col·lectivament” a donar forma a les polítiques culturals a Europa i a generar el coneixement necessari per definir i implementar polítiques culturals efectives d’acord amb els temes i prioritats d’aquesta convocatòria.

Treballant conjuntament, les propostes seleccionades haurien d’esforçar-se per construir una “xarxa de xarxes” que pugui tenir un efecte estructurador en els sectors culturals i creatius d’Europa (CCS).

Aquest efecte estructurador ha de ser tangible per als membres de la xarxa i/o per al CCS en general i ha de ser proporcional als fons disponibles assignats en aquesta convocatòria.

Tot i respectar els mèrits basats en la valoració dels criteris d’adjudicació, la comissió avaluadora vetllarà perquè la cartera de projectes seleccionats sigui diversa i respecti un equilibri tant geogràfic com entre sectors cultural i creatiu.

Calendari indicatiu d’avaluació i acord de subvenció: 

Plantilles de sol·licitud, guies i models de convenis de subvenció (MGA):

Més informació

COMPARTIR

MÉS NOTÍCIES

12/07/2024
Berlinale Co-Production Market 2025 anuncia les properes convocatòries de projectes de llargs de ficció i sèries de TV
La 22a edició del Berlinale Co-Production Market del European Film Market es durà a terme, un any més, en paral·lel al Festival Internacional de Cinema de Berlín del 15 al 19 de febrer de 2025.
12/07/2024
AGORA Film Market obrirà la convocatòria properament
El proper 22 de juliol AGORA Film Market, que es durà a terme de l'1 de novembre al 31 de desembre de 2024, obrirà la convocatòria. Es tracta d'una iniciativa amb suport d'Europa Creativa MEDIA en què cada any participen més de 200 pel·lícules.
11/07/2024
Comença el rodatge de la sèrie amb suport MEDIA ‘Pubertat’, de Leticia Dolera
S'ha iniciat el rodatge de la sèrie de ficció amb suport MEDIA 'Pubertat', dirigida, escrita i interpretada per Leticia Dolera.
11/07/2024
MediaTech SPRINT 2024 selecciona les 4 empreses participants amb reptes comercials i cerca cocreadors
La 6a edició de MediaTech SPRINT, taller d’innovació d’un dia que es durà a terme dimarts 24 de setembre a Potsdam-Babelsberg, ha seleccionat les quatre empreses que hi participaran com a propietaris de reptes i cerca cocreadors.
11/07/2024
Nova línia d’Eurimages de suport al màrqueting cinematogràfic i al desenvolupament del públic
Durant el segon semestre de 2024, Eurimages llança una nova línia de màrqueting cinematogràfic i suport al desenvolupament del públic.
10/07/2024
European Film Promotion obre la convocatòria Film Sales Support per al Fantastic Fest 2024
European Film Promotion ha obert la convocatòria de Film Sales Support (FSS) per a la promoció digital i física de pel·lícules europees recents presents al Fantastic Fest a Austin, Texas (20 al 24 de setembre de 2024).
10/07/2024
International Classic Film Market obre la convocatòria
La 12a edició de l'International Classic Film Market de Lumière Festival, que es durà a terme del 15 al 18 d'octubre de 2024 a Lió (França) amb el suport d'Europa Creativa MEDIA, ha obert la convocatòria.
09/07/2024
European Work in Progress Cologne 2024 obre la convocatòria de projectes
Els productors/es de llargmetratges europeus (ficció, documentals, animació) en producció o postproducció estan convidats a presentar els seus projectes a European Work in Progress Cologne (EWIP).
08/07/2024
L’Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions dels XVII Premis Gaudí
L’Acadèmia del Cinema Català ha obert les inscripcions per a participar als XVII Premis Gaudí fins al dilluns 16 de setembre a les 14h.
05/07/2024
El film amb suport MEDIA ‘Upon Entry’ guanya l’11è Premi Pepón Coromina
L’Acadèmia del Cinema Català ha atorgat l’XI Premi Pepón Coromina al film amb suport MEDIA 'Upon Entry', de Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas.

Content

European Slate Development
(CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE)

Termini: 13/des/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Fostering European media talents and skills
(CREA-MEDIA-2022-TRAINING)

Termini: 04/mai/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Altres

Music Moves Europe
(CREA-CULT-2022-MME)

Termini: 12/gen/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

TV and online content
(CREA-MEDIA-2024-TVONLINE)

1r Termini: 07/des/2023
2n Termini: 14/05/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Co-development
(CREA-MEDIA-2024-CODEV)

Termini: 06/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European mini-slate development
(CREA-MEDIA-2024-DEVMINISLATE)

Termini: 10/set/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

Video Games and Immersive content development
(CREA-MEDIA-2024-DEVVGIM)

Termini: 24/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Distribution
(CREA-MEDIA-2024-FILMDIST)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Sales
(CREA-MEDIA-2024-FILMSALES)

Termini: 20/jun/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Innovative tools and business models
(CREA-MEDIA-2024-INNOVBUSMOD)

Termini: 25/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Markets & Networking
(CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

Termini: 18/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2022-MEDIA360)

Termini: 12/abr/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Films on the Move
(CREA-MEDIA-2024-FILMOVE)

1r Termini: 14/mar/2024
2n Termini: 18/07/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

European VOD Networks and Operators
(CREA-MEDIA-2024-VODNET)

Termini: 09/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Festivals
(CREA-MEDIA-2024-FESTNET)

Termini: 11/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Cinemas
(CREA-MEDIA-2024-CINNET)

Termini: 16/jul/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Audience Development and Film Education
(CREA-MEDIA-2023-AUDFILMEDU)

Termini: 30/mar/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

Innovation Lab
(CREA-CROSS-2024-INNOVLAB)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Media literacy
(CREA-CROSS-2024-MEDIALITERACY)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Collaborations
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-COLLABORATIONS)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Pluralism
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-PLURALISM)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a petita escala
(CREA-CULT-2024-COOP-1)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a Escala Mitjana
(CREA-CULT-2024-COOP-2)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Plataformes europees per a la promoció d’artistes emergents
(CREA-CULT-2024-PLAT)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives
(CREA-CULT-2024-NET)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Entitats Culturals Paneuropees
(CREA-CULT-2024-PECE)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Circulació d’obres literàries europees
(CREA-CULT-2024-LIT)

Termini: 16/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...