Publicats els resultats del 1er termini de la convocatòria Europa Creativa MEDIA de suport als Festivals de Cinema

Ja es coneixen els resultats del 1er termini de la convocatòria Europa Creativa MEDIA de suport als Festivals de Cinema EACEA/26/2019, per a festivals que comencen entre l’1 de maig i el 31 d’octubre de 2020.

Entre els seleccionats, no hi ha cap festival català, ni espanyol,en aquesta ocasió.

La Comissió Europea ha donat suport a 33 festivals (de 95 sol·licituds rebudes), amb un import total d'1.579.000 euros.

Podeu consultar els resultats d'aquesta convocatòria a través dels següents enllaços:

Un dels objectius del subprograma MEDIA és donar suport al desenvolupament de l’audiència per tal d’estimular l’interès i millorar l’accés a les obres audiovisuals europees, especialment mitjançant la promoció, esdeveniments, coneixements cinematogràfics i festivals. És per això que, mitjançant aquesta convocatòria, dóna suport a:

  • Iniciatives que presentin i promoguin la diversitat de les obres audiovisuals europees.
  • Activitats per promoure els coneixements cinematogràfics i augmentar l’interès del públic per a les obres audiovisuals europees.

Dels 33 festivals seleccionats, 27 van ser seleccionats en la mateixa data límit de la convocatòria EACEA 32/2018, quatre nous festivals s'han seleccionat en aquesta convocatòria, com el Festival de cinema d'Odesaa a Ucraïna i el Festival Internacional de Cinema de Brussel·les a Bèlgica.

La selecció dels 33 festivals beneficiaris inclou: 14 propostes són festivals globals, 8 festivals dedicats als documentals, 5 festivals de curtmetratges, 4 adreçats a les joves audiències i 2 festivals d'animació.

El segon termini d'aquesta convocatòria MEDIA de suport als Festivals de Cinema EACEA/26/2019 es tanca el proper 21 de maig de 2020, per a festivals que comencen entre l'1 de novembre de 2020 i el 30 d'abril de 2021. Període de l'activitat: 12 mesos.  

Més informació

7/5/2020

Més informació sobre aquests i altres resultats MEDIA aquí.