Activitats i presència d'Europa Creativa MEDIA al Festival de San Sebastián

La 71a edició del Festival de San Sebastián, que es durà a terme del 22 al 30 de setembre, així com la seva secció d'indústria comptaran amb diverses activitats organitzades per Europa Creativa MEDIA. 

Per primera vegada, es comptarà amb la presència de Renate Nikolay (Directora General Adjunta de DG Connect) durant el Festival. También Lucía Recalde (màxima responsable d'Europa Creativa MEDIA) visitarà l'esdeveniment. A més, es duran a terme diverses reunions amb el sector audiovisual i se signarà el primer contracte de l'eina financera MediaInvest.

REUNIONS AMB EL SECTOR AUDIOVISUAL DURANT EL FESTIVAL:

23 de setembre de 2023

15:45h - 17:15h: Reunió amb participants de la indústria audiovisual espanyola (Tancat). Organizat per la Comissió Europea (Europa Creativa MEDIA).

24 de setembre de 2023

15:00h - 16:00h: Diàleg amb els i les participants de la indústria audiovisual: taula rodona sobre inversió. Tabakalera - Sala Z (Tancat). Organitzat per la Comissió Europea (Europa Creativa MEDIA).

16:45h - 17:15h: InvestEU: Signatura d'acords financers (Tancat). Organitzat per la Comissió Europea (Europa Creativa MEDIA).

ESTAND D'EUROPA CREATIVA MEDIA:

Com en edicions anteriors, enguany l'oficina Europa Creativa MEDIA Euskadi comptarà també amb un espai propi al festival. Aquest estand estarà ubicat al recinte de l'Industry ClubKursaal, del 22 al 30 de setembre de 2023, en horari de 9:30h a 19.00h.

A més d'Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya, tambén hi assistiran representants d'Oficina MEDIA España i de las oficines MEDIA d'Andalusia, BèlgicaBulgàriaPortugal. Gràcies a la presència de les oficines MEDIA tindreu l'oportunitat de conèixer les possibilitats que ofereix el sector audiovisual d'aquestes àrees

Productores, distribuïdores, cineastes, festivals i tots els professionals de l'audiovisual que estiguin interessats en col·laborar amb professionals d'aquests països tindran l'oportunitat de conèixer els responsables de les oficines a l'estand MEDIA situat al Kursaal. A més, us informarem sobre el calendari de le s convocatòries 2024, que es publicaran a finals d'aquest mes de setembre. 

NETWORKING AMB BÈLGICA:

Eguany comptarem amb Stephanie Leempoels i Jeroen Verhaeghe (responsables de les oficines d'Europa Creativa MEDIA de Bèlgica) durant el festival.

Ambdós estaran presents a l'esmentat estan de MEDIA. Bèlgica ofereix grans possibilitats de coproducció de sèries i pel·lícules d'alt nivell. A més, el festival comptarà amb una delegació important de productores belgues al fòrum de coproducció entre Europa i Amèrica Llatina.

Tots els interessats poden contactar amb Europa Creativa MEDIA Euskadi per concretar reunions sobre coproduir amb Bèlgica: a.gonzalez@europacreativaeuskadi.eu

AGENDA D'ACTIVITATS:

23 de setembre de 2023

Jornada sèries: Basat en fets reals. L'èxit dels biopics a la ficció serialitzada espanyola. 

 • Tabakalera - Sala Z.
 • Amb acreditació d'indústria i entrades per al públic. 
 • Organtizat en col·laboració amb Indústria del Festival de San Sebastián.

Els relats basats en fets reals conviden l'espectador a submergir-se de ple en històries amb gran ressonància emocional. Dins aquest gènere, el biopic proporciona un nivell identitari encara més gran, ja que aposta per narracions sobre personatges immortalitzats per la cultura popular espanyola i mundial. Des de començament del 2023 es pot apreciar l'auge que aquest gènere, i també el de l'adaptació d'autobiografies, està tenint entre les sèries espanyoles, posicionant-se com a èxits tant en la crítica com entre l'audiència nacional i internacional. Tot i això, enmig d'aquesta tendència en augment, com aconsegueixen les productores captar l'interès entre la gran oferta? Quines són les dificultats a les quals s'enfronten aquests projectes pel que fa a la seva conceptualització i producció?

Moderació:

 • Isabel Vázquez (guionista, presentadora, professora i analista de cinema i sèries).

Hi participen:

 • Joana Vilapuig i Mireia Vilapuig (creadores de la sèrie original de Filmin, SELFTAPE).
 • Teresa Fernández-Valdés (showrunner i guionista de la sèrie NACHO).

25 de setembre de 2023

17:00h - 19:00h: Reunió amb participants de la indústria audiovisual espanyola (Tancat)

El departament d'indústria del Festival de Sant Sebastián col·labora amb entitats de l'àmbit cinematogràfic internacional per acollir grups de professionals que acudeixen a Sant Sebastián per conèixer el festival de primera mà, ampliar la seva xarxa de contactes i participar en les activitats d'indústria.

Com a participants del taller de coproducció internacional (David Aguilar, Peio Gutiérrez, Iñaki Sagastume, Lorea Intxausti, Iñaki Gómez, Mikel Huércanos, Ana Angulo, Aner Etxebarria, Hugo López, Marian Fernández i Marga Gutiérrez), organitzat per Europa Creativa MEDIA Euskadi i Tabakalera, podran participar el dilluns 25 de setembre al berenar que es durà a terme al claustre de San Telmo de 17:00 a 19:00 hores, on estaran presents les diferents delegacions que participen al Meet Them! i la iniciativa Focus on Brasil per poder fer networking amb les delegacions i productors i productores participants.

26 de setembre de 2023

Reunió de coordinació Oficines Europa Creativa Espanya (Esdeveniment tancat).

Les oficines d'Europa Creativa (Cultura Espanya i MEDIA Andalusia, Catalunya, Espanya i Euskadi) es reuniran per dur a terme la reunió de coordinació durant el Festival de San Sebastián.

28 de setembre de 2023

Zinemaldia Startup Challenge és un concurs de projectes empresarials estatals i europeus. Una iniciativa que aposta per fomentar nous projectes empresarials amb desenvolupaments tecnològics que tinguin aplicacions al sector audiovisual. El Governo Basco, a través del Departamento de Desarrollo Económico, Sostenibilidad y Medio Ambiente i SPRI, promou Zinemaldia Startup Challenge, iniciativa central de la jornada Zinemaldia & Technology, organitzada pel Festival de San Sebastián en col·laboració amb TECNALIAALÍA (Alianza Industrial Audiovisual) i Vicomtech.

Durant la jornada es presentaran les possibilitats financeres que ofereix Europa Creativa MEDIA per a aquesta part del sector audiovisual.

 • 09:30h: Obertura de portes + photocall.
 • 10:00h: Presentació.
 • 10:15h: Pitchings projectes europeus: ANYMATE ME (Kay Law), DREAMBIRD (Nathan Neuman), DRYLAB MEDIA TECH (Frank McDonnell), HYPERATE.IO (Hendrikje Wagner) i MARIONETTE (Thore Ipsen).
 • 11:15h: Pitchings projectes estatals: BONZO PRODUCCIONES (Gerard Escuer, Marta Massé), UTTOPION (Miguel Ángel Fito), UNION AVATARS (David Pérez-Villar), VRMULTICAM (Javier Acosta) i WITSCRIPT (Mercè Delgado).
 • 12:15h: Pausa.
 • 12:30h: Possibilitats financeres des d'Europa Creativa MEDIA (Ainhoa González Sanchiz - Europa Creativa MEDIA Euskadi).
 • 12:45h: Taula rodona Intel·ligència Artificial: amenaça o aliada?
 • 13:45h: Lliurament de premis.
 • 14:00-15:30h: Còtel networking.

Com en anys anteriors, el passat mes de juny es va dur a terme l'assessoria per a projectes cinematogràfics amb vocació internacional, en col·laboració amb Tabakalera i el Festival de Cinema de Sant Sebastián. La iniciativa s'adreçava a productors/es amb projectes de llargmetratge en fase de desenvolupament o preproducció, amb l'objectiu d'orientar-los en la internacionalització dels seus projectes, així com en la recerca de nous socis durant la 71a edició del Zinemaldia.

En aquesta ocasión, es va comptar amb la participació d'Alba Sotorra com a tutora de les assessories.

Els projectes seleccionats van ser els següents: DESHIELO (Bixagu Entertainment), BLACK WATER (En Buen Sitio), CASITAS AZULES (Katz Estudio), SU Y LO (Zazpi t’erdi), CARO BASTIANO (Garabi Films) i LAS CIEGAS HORMIGAS (Lamia Producciones). Durante el Festival de San Sebastián comptaran amb l'assessorament d'Alba Sotorra per buscar contactes propicis per als seus projectes. 

A més, aquest any Europa Creativa MEDIA Euskadi ha organitzat un taller de pitching en col·laboració amb Tabakalera per poder donar suport als professionals a preparar els seus “pitch” per al Festival de Sant Sebastián. A la trobada es van tractar els principals aspectes a considerar abans de preparar qualsevol estratègia de pitch, però també elements, tècniques i pautes concretes a explorar i desenvolupar. Quan presentem un projecte públic, l'objectiu final és clar. Tanmateix, com s'hi arriba ens obre una enorme varietat de possibilitats de les quals som responsables i protagonistes. Álvaro Vega va ser el tutor d'aquest taller. Aquests van ser els projectes seleccionats: PERLA (Bixagu Entertainment), KRESAL USAINA (En Buen Sitio), CARO BASTIANO (Garabi Films), LAS CIEGAS HORMIGAS (Lamia Producciones), BIDE GUZTIAK IREKIAK DAUDE (Pimpi&Nella Films y Marmoka Films), LA PÉRDIDA DE LA MAGIA (Limbus Filmak) i IKUSEZINAK (Lotura Films). 

21/9/2023

La 71a edició del Festival de San Sebastián es durà a terme del 22 al 30 de setembre de 2023.

La secció d'Indústria del Festival de San Sebastián compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.