CIRCLE Women Doc Accelerator obre la convocatòria de la 6a edició del programa

La sisena edició del programa CIRCLE Women Doc Accelerator busca 10 cineastes (directores o productores) que s'identifiquin com a dones amb projectes de documentals creatius forts en qualsevol fase de producció. La data límit s'ha ampliat fins al 6 de març de 2023.  

Les participants seleccionades tindran l'oportunitat de desenvolupar les seves pel·lícules amb reconeguts experts/es en l'àmbit del documental, ampliar les seves xarxes professionals i personals i posicionar els seus projectes en el panorama del cinema documental europeu i internacional.

A través de tres mòduls de treball, CIRCLE fomenta el desenvolupament de projectes, però se centra fortament en l'intercanvi de coneixements i el desenvolupament d'habilitats professionals, sobretot connectant els participants del programa amb la resta de la indústria cinematogràfica i donant-los accés a mentors/es de renom mundial.

CIRCLE 2023 inclou 3 sessions a mida a 3 països diferents, amb cada sessió centrada en un aspecte clau diferent del desenvolupament del projecte:

Mòdul 01: juny de 2023, Grècia
Desenvolupament creatiu i anàlisi en profunditat de projectes

El primer mòdul se centra en el desenvolupament creatiu i l'anàlisi dels projectes. Amb la tutoria d'experts directors, guionistes i productors, cada projecte s'aborda a fons per tal d'identificar els seus punts forts i potencials. Combinant les consultes individuals amb les sessions grupals, l'objectiu d'aquesta fase és ampliar la percepció dels participants sobre les seves pel·lícules i idear noves estratègies per resoldre els possibles problemes que s'hagin trobat en els seus viatges creatius. Aquestes sessions es veuen reforçades amb classes magistrals, projeccions de pel·lícules i altres activitats.

Mòdul 02: setembre de 2023 (Lloc per confirmar)
Packaging del projecte

A més del desenvolupament creatiu dels projectes, el segon mòdul està dedicat al packaging, el màrqueting i el finançament de llargmetratges documentals. Cada projecte té les seves pròpies necessitats, per la qual cosa l'objectiu és idear estratègies de producció i comunicació a mida per tal d'augmentar la visibilitat internacional i el potencial de finançament dels projectes. Aquí, els participants treballaran amb els principals experts especialitzats en packaging i màrqueting, així com en coproduccions internacionals i en matèria legal.


Mòdul 03: gener de 2024, Trieste, Itàlia
Networking a When East Meets West / Festival de cinema de Trieste

Finalment, durant el tercer mòdul, les participants tindran l'oportunitat de presentar els seus projectes a possibles socis i decisors durant el mercat de coproducció When East Meets West a Trieste, Itàlia. Tindran accés a tots els esdeveniments de la indústria, així com a les projeccions de pel·lícules, i gaudiran dels avantatges del networking amb un ampli ventall de professionals de l'àmbit del documental europeu.


COM PRESENTAR-S'HI?

Per presentar la sol·licitud, omple el formulari en línia!

Calendari del procés de sol·licitud:

  • Data límit de presentació: ampliada fins al 6 de març de 2023
  • Anuncis de resultats: abril de 2023


Tarifa i beca:

La quota de participació (3600€) cobreix la mentoria, l'allotjament i els àpats dels tres mòduls, així com una varietat d'ofertes dels socis. CIRCLE Women Doc Accelerator pot assignar beques per a participants de països de baixa capacitat que ho necessitin.

Premis: cada any, els participants són elegibles per als premis CIRCLE, amb el suport dels socis.

En cas de dubtes, poseu-vos en contacte amb info@doccircle.me.

CIRCLE Women Doc Accelerator és un programa de formació anual exclusiu, obert a fins a 10 directores i productores que s'identifiquen amb dones cada any. Venen a CIRCLE per desenvolupar projectes documentals amb un fort atractiu internacional en les diferents etapes del procés de realització cinematogràfica (des del desenvolupament fins al rough cut). Actuen com a trampolí per fomentar col·laboracions transnacionals i, a través d'això, capaciten les dones professionals de l'audiovisual (especialment les que provenen de circumstàncies desfavorides) per assolir tot el seu potencial internacional. La missió principal és empoderar les dones a la indústria cinematogràfica i augmentar la visibilitat de les autores i cineastes que s'identifiquen amb dones a Europa i en general. Des de la fundació del programa el 2018, s'ha donat suport a més de 50 dones.

Més informació i inscripcions