Distinto Films comença el rodatge del film amb suport MEDIA 'Vasil'

La productora catalana Distinto Films ha començat a València el rodatge del llargmetratge de ficció 'Vasil', que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts (en la modalitat Slate Funding)

Dirigida per Avelina Prat, Vasil és una coproducció entre Distinto Films i l'empresa búlgara Activist38. A més de l'ajut de MEDIA, el film compta també amb el suport de l'ICEC - Institut Català de les Industries Culturals, de l'ICAA i de l'IVC - Institut Valencià de Cultura. Televisió de Catalunya i TVE hi participen també amb l'adquisició de drets. 

El guió està inspirat en l'experiència personal de la directora, que debuta amb aquesta pel·lícula en el llargmetratge de ficció. Filmax s'encarregarà de la distribució a les sales de cinema a Espanya el proper any i de les vendes internacionals.

La pel·lícula està protagonitzada pel búlgar Ivan Barnev, els espanyols Karra Elejalde, Alexandra Jiménez i Susi Sánchez i la britànica Sue Flack.

Sinopsi

El film explica la història de Vasil, un immigrant búlgar que dorm al carrer. Però és un tipus peculiar: un número u jugant al bridge i als escacs, i que explica històries fascinants. Malviu del que treu jugant al bridge en un club de la ciutat, on algunes senyores es barallen per jugar amb ell i millorar la seva posició en el rànquing. Encara que no tothom al club veu amb bons ulls la presència d'un home que pertany a un món tan diferent al seu. No obstant això, Carmen, una elegant vídua jugadora del bridge i Maureen, una irlandesa combativa i defensora de la justícia social, seran les seves valedores.

Alfred, un intel·lectual jubilat a qui li agraden els escacs acull Vasil a casa seva... però el que havien de ser dos dies es converteixen en dos mesos, tot desenvolupant-se entre ells una particular relació que fascinarà la Luisa, la filla d'Alfredo. Vasil es convertirà en nexe de tots ells, transformant la relació entre pare i filla per sempre.

22/2/2021

Vasil compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts en la modaliltat d'Slate Funding