La 23a edició de l'EuroMed Docs Market – MediMed se celebra en línia del 10 al 14 d'octubre

L’Associació de Productors Independents de la Mediterrània, APIMED, organitza la 23a edició del Mercat Internacional de Documentals Europeus i Mediterranis, Medimed, que es duu a terme en línia del 10 al 14 d'octubre de 2022

El programa del mercat inclou el Fòrum de Pitching dedicat a una selecció de 28 projectes representant 13 països; les Industry Talks, sessions informatives sobre diversos temes relacionats amb la indústria del documental; la Docs Gallery, que ofereix una curada selecció de 330 documentals produïts en el període 2021-22 a la regió Euro-Mediterrània i la secció Speedy Pitch Meetings, dedicada a 19 projectes en diverses fases de desenvolupament.

Paral·lelament, estan programades dues seccions. La primera té com a objectiu la promoció de la co-producció entre països amb poca capacitat de finançament i territoris amb més ajudes estatals i una indústria audiovisual estable, anomenada New Players Pitch. D’altra banda, la secció Anti Pitch que presenta 8 títols en fase de muntatge “rough-cut” de 7 nacionalitats a punt per la seva estrena al circuit de festivals internacionals.

L’objectiu principal del mercat és posar en contacte productors independents i televisions internacionals, fons de finançament, distribuïdors, agents de venda i programadors de festivals amb la missió de facilitar l’intercanvi comercial i professional i promoure la co-producció audiovisual entre Catalunya, la Unió Europea i els països del sud de la Mediterrània (Magrib, Pròxim Orient i Turquia).

A l’edició d’enguany s’hi han acreditat 250 professionals de la indústria del documental, de més de cinquanta països, que representen a 75 canals de televisió i 20 distribuïdores internacionals, a més de fons de finançament com Doha Film Institute (Qatar), Catapult Film Fund (EEU), Women Make Movies (EEUU) i Jordan Film Fund (Jordània), entre altres.

Les Industry Talks que ofereix el MEDIMED compten amb el suport de la nostra oficina, Europa Creativa Desk-MEDIA Catalunya, i tracten diferents temes d'interès per als professionals del sector:

  • 'Think Before You Shoot: Documentary Distribution 101', a càrrec de l'escriptora i productora nord-americana Rachel Gordon
  • 'Green Film Doc: una aproximació a la sostenibilitat ambiental per als documentals', a càrrec de la productora italiana Linnea Merzagora
  • 'Censura a la indústria documental', a càrrec de l'advocada danesa Lisbet Matz Lyons
  • 'You See It, You Hear It, Let's Clear It', a càrrec de l'especialista canadenca en arxius Elizabeth Klinck.

MEDIMED dona la benvinguda a tots els participants perquè s'uneixin a les Industry Talks i donin una ullada al catàleg per conèixer les produccions documentals més recents. Els observadors també s'hi poden unir després d'acreditar-se a la pàgina web.

 

 

10/10/2022

La 23a edició del Medimed es duu a terme en línia del 10 al 14 d'octubre de 2022.