ACE presenta a Cannes la 4a edició d'A Season of Classic Films: Projecció de clàssics europeus

ACE (Association des Cinémathèques Européennes) va presentar, el passat 19 de maig al Pavelló Holandès de Canes, els detalls de la quarta edició d'A Season of Classic Films, una sèrie de projeccions gratuïtes dissenyades per atraure el públic més jove al nostre patrimoni cultural cinematogràfic compartit. El programa 2023 d'aquesta iniciativa, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA, s'allargarà de juny a desembre de 2023 a les sales europees i en línia.

La iniciativa també pretén donar a conèixer el treball dels arxius cinematogràfics europeus, tot connectant el públic amb la història del cinema i la importància de la preservació del cinema.

Patrimoni cinematogràfic europeu

La quarta edició d'A Season of Classic Films inclourà un programa divers comissariat per més de 20 institucions del patrimoni cinematogràfic europeu. Les restauracions d'estrena mundial es presentaran com a projeccions gratuïtes arreu d'Europa fins a finals de 2023 i es complementaran amb eines educatives per atraure el públic més jove al patrimoni cinematogràfic europeu, com ara música en directe, presentacions de cineastes, etc.

Les pel·lícules abasten els primers clàssics muts, thrillers i comèdies romàntiques, fins a obres centrades en temes d'actualitat com el feminisme o l'impacte de l'urbanisme en el medi ambient. Moltes de les pel·lícules seran accessibles mundialment en línia de manera gratuïta durant un temps limitat per promocionar encara més el patrimoni cinematogràfic europeu al públic internacional. Totes les pel·lícules estan disponibles amb subtítols en anglès.

Descobriu-ne el programa complet aquí (PDF)

La Filmoteca de Catalunya participa de nou en aquest programa, enguany amb la digitalització en 4K de la pel·lícula 'Boom Boom', de Rosa Vergés.

 

Més informació

22/5/2023

A Season of Classic Films compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

Més informació