Comença el rodatge de la sèrie amb suport MEDIA 'Això no és Suècia', d'Aina Clotet

Aquest mes de març s'ha iniciat el rodatge de la sèrie de ficció amb suport d'Europa Creativa MEDIA 'Això no és Suècia', dirigida per Aina Clotet i Mar Coll.

Creada per Aina Clotet i Sergi Cameron, és la primera ficció original de la plataforma RTVE Play i és un projecte que va comptar amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al European Slate Development.

La sèrie està produïda per Funicular Films, Nanouk Films i Anagram Films (Suècia) per a les televisions públiques europees RTVE, TV3, SVT (Suècia), NDR (Alemanya) i YLE (Finlàndia) amb el suport de l'ICEC (desenvolupament i sèries) i el programa Europa Creativa MEDIA de la Unió Europea.

Està protagonitzada per la mateixa Aina Clotet ('Hierro', 'El cuerpo en llamas'), Marcel Borràs ('Hache', 'Incerta Gloria'), Nora Navas ('Dolor y Gloria', 'Pa Negre'), Enric Auquer ('Quien a hierro mata', 'Sky Rojo'), Tomás del Estal ('Antidisturbios', 'La Peste'), Liv Mjönes ('Midsommar'), Ia Langhammer ('Det som göms i snö'), Mabel Rivera ('Rapa'), Nausicaa Bonnín ('Cites'), i la presentació de la jove Violeta Sanvicens.

El guió el signen Valentina Viso, Daniel González, Mar Coll i Sergi Cameron.

L'enregistrament de la sèrie de vuit capítols de 40 minuts -rodats en català, castellà, anglès i suec- transcorrerà durant 13 setmanes en diferents localitzacions de Barcelona, el Prat i el Penedès.

'Això no és Suècia' va participar al European Film Market de la passada edició de la Berlinale, on va tenir una gran acollida per part de la indústria europea.

La sèrie ha estat guardonada amb el premi Connecta Fiction Best Pitch Award del Festival de Göteborg i ha participat en laboratoris de desenvolupament tan prestigiosos com Torino -TFL Next-TV Series, taller de productors del Festival de Rotterdam i el Festival de Göteborg.

Sinopsi

Per educar els seus fills des d’un lloc més autèntic, Mariana i Samuel se’n van a viure a un barri de muntanya de Barcelona, on troben una comunitat de gent amb les mateixes aspiracions. Però quan una tragèdia sacseja el barri, els dubtes i la por s’instal·len en la parella i els acosten perillosament a tot allò de què intentaven fugir.

15/3/2023

'Això no és Suècia', d'Aina Clotet, compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts (Slate Funding) per part de Nanouk Films