Consulta la programació de l'Atlàntida Mallorca Film Fest 2022

La 12a edició de l'Atlàntida Mallorca Film Fest es durà a terme de manera presencial entre el 24 de juliol i el 31 de juliol de 2022 a Palma de Mallorca, i tindrà la seva edició online del 24 de juliol al 24 d’agost a la la plataforma Filmin, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA. Podeu consultar-ne tota la programació.

El festival presentarà 70 pel·lícules, 12 concerts, xerrades i trobades amb la indústria.

Entre les presències internacionals que visitaran l'Atlàntida Mallorca Film Fest destaquen l'actriu Isabelle Huppert i el cineasta Sergei Loznitsa, que rebran el Premi Master of Cinema que atorga AMFF en col·laboració amb la Mallorca Film Commission.

Sergei Loznitsa formarà part d’una secció especial dedicada al conflicte d’Ucraïna. Premiat a festivals como Cannes, Sevilla, el director de films com Donbass o En la niebla (ambdós amb suport d'Europa Creativa MEDIA), presentarà a Espanya el seu impactant últim llargmetratge, Sobre la historia natural de la destrucción: es tracta d’un documental, també amb suport MEDIA, que utilitza imatges d’arxiu per a fer-nos testimonis dels sobrecollidors bombardejos de les forces aliades a ciutats alemanyes com Colònia o Hamburg durant la Segona Guerra Mundial. 

Entre les pel·lícules que formaran part de la programació de la 12a edició d’Atlàntida Mallorca Film Fest destaquen un grapat de premieres que comptaran amb la visita dels seus directors i que mantenen el certamen com a cita ineludible estiuenca per a cinèfils. Una de las presències més cridaneres serà la del gairebé sempre transgressor Gaspar Noé, que portarà a l’illa Vórtex, una mirada als últims dies d’una parella d’ancians que pateix demència. Un film emocional i reflexiu que protagonitza el també cineasta Dario Argento, el rei del giallo.

Un altre dels films més atractius de la programació d’Atlàntida Mallorca Film Fest serà l’estrena nacional de Pacifiction, la hipnòtica i estimulant nova proposta del sempre audaç Albert Serra, una mirada particular al neocolonialisme que va impactar a la darrera edició del Festival de Cannes i que ens porta fins a la Polinèsia Francesa per a seguir al més alt representant de la República, encarnat per Benoît Magimel, en el seu intent d’aplacar les ires de la població local davant la suposada amenaça d’assajos nuclears a l’illa. El film compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA a la Distribució. Podeu recuperar l'entrevista que vam tenir ocasió de fer-li a Albert Serra abans de marxar a Cannes aquest mes de maig.  

Una nova Secció Oficial

Una de les principals novetats d’aquesta 12a edició de AMFF serà una Secció Oficial, amb un premi a la millor pel·lícula valorat en 10.000€ a la distribució. Aquesta nova secció, adreçada al públic jove, comprendrà una selecció de llargmetratges que empatitzarà amb els dilemes, conflictes i diferents situacions amb les que s’enfronten les noves generacions. El jurat estarà format per Leticia Dolera, Eneko Sagardoy i Nacho Vigalondo i tres joves estudiants Mateu Bibiloni, Paula Martín i Sophi Burgüer.

22 llargmetratges en total composen la Secció Oficial, dels quals 13 es presenten a competició, que té com a leit motiv els dilemes i conflictes amb què s’enfronten les noves generacions. 

Amb l’objectiu d’apropar les propostes d’AMFF al públic, les activitats en espais exteriors seran gratuïtes i les projeccions a sales de cinema tindran un preu reduït de 4€.

Creat per Filmin, la plataforma amb suport d'Europa Creativa MEDIA, AMFF s’ha consolidat com un dels esdeveniments culturals més importants del sud d’Europa. En la seva passada edició, 12.000 espectadors van assistir de manera presencial als esdeveniments organitzats en espais emblemàtics de Palma, mentre que l'edició online a Filmin va tenir més de 750.000 espectadors, unes xifres històriques per a un esdeveniment cultural privat.

Podeu consultar la programació completa i la compra d'entrades aquí.

Més informació

19/7/2022

Atlàntida Mallorca Film Fest és un projecte de Filmin, plataforma que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA a la Distribució Online

Notícies relacionades:

Atlàntida Mallorca Film Fest obre la V convocatòria de l'Atlàntida Mallorca Talents Lab (AMTL) 

La V edició de l'Atlàntida Mallorca Talents Lab (AMTL) anuncia els projectes seleccionats