El film amb suport MEDIA 'Creatura', d'Elena Martín, guanya el Premi a la Millor Pel·lícula Europea de la Quinzena de Cineastes de Cannes

Creatura, la segona pel·lícula d'Elena Martín Gimeno, actriu i directora, ha guanyat el premi Label Europa Cinemas, el premi a la millor pel·lícula europea de la Quinzena de Cineastes de Cannes 2023, secció paral·lela del festival.   

Creatura, que compta amb el suport d’Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts Slate Funding, és una producció de Vilaüt FilmsAvalonElastica Films i Lastor Media en coproducció amb TV3 - Televisió de Catalunya, que compta amb la participació de Filmin. A més del suport de MEDIA, el film té també el suport de l'ICEC - Institut Català de les Industries Culturals i de l’ICAA - Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales.

El premi Label Europa Cinemas s'atorga des de 2003, i és la primera vegada que el guanya una pel·lícula de l'Estat espanyol.

En anteriors edicions, aquest guardó el van rebre la pel·lícula francesa Un beau matin ('One Fine Morning'), de Mia Hansen-Løve; la italiana A Chiara, de Jonas Carpignano; o la turca Mustang, de Deniz Gamze Ergüven.

Més informació