El projecte documental amb suport MEDIA 'Els constructors de l'Alhambra' inicia el rodatge

El llargmetratge documental històric 'Els constructors de l'Alhambra', dirigit per Isabel Fernández i produït per Polar Star Films, Al Pati Produccions i El de las dos vidas A.I.E., amb suport MEDIA a la difusió televisiva, ha iniciat el rodatge.

Aquest projecte, que recrearà la Granada nassarita, tot combinant elements narratius del documental tradicional amb recreació històrica, CGI i 3D digital, explica la història dels visionaris que van somiar, van dissenyar i van construir l'emblemàtica fortalesa, tot buscant aconseguir la fórmula de la bellesa perfecta. Cal destacar que s'hi reconstrueix per primera vegada la societat nassarita de l'Andalusia de segle XIV.

El repartiment està encapçalat per l'actor Amr Waked, que es posa a la pell d'Al-Khatib, testimoni de primera mà d'aquesta època daurada de Granada.

El documental compta amb la participació de RTVEORFARTE/ZDF i d'Aljazeera Documentary Channel en col·laboració amb SVTCeská TeleviseMTVA HungaryTV SlovakiaRAI Sudtirol i RTV Slovenia.

Sinopsi

Granada 1340. L'últim regne musulmà a Europa. Mentre les seves fronteres es redueixen lenta però inexorablement, dos sultans d'aquesta dinastia que viu alhora la seva màxima esplendor i l'inici del seu declivi decideixen mostrar al món el poder intel·lectual aconseguit per la civilització Andalusina després de set segles a la Península. Embarquen la seva gent en el desafiament de produir l'obra d'art perfecta en la forma d'un edifici, els palaus de l'Alhambra. Ibn al Jatib, filòsof, poeta, primer ministre, és la mà dreta dels reis, protagonista i testimoni de primera mà d'aquesta època daurada. Ens explica la història d'aquest capítol oblidat de la història europea i la seva pròpia història.

23/6/2021

'Els constructors de l'Alhambra' compta amb el suport MEDIA a la difusió televisiva,