Emerging Producers 2021: Inscripcions obertes

La 9a edició del programa Emerging Producers del Festival Internacional de Cinema Documental de Jihlava (República Txeca) tindrà lloc del 27 d'octubre a l'1 de novembre de 2020 a Ji.hlava IDFF i al mes de febrer de 2021 a Berlín. El programa té com a principal objectiu identificar nous talents i connectar els productors europeus amb altres professionals cinematogràfics del sector del documental. La data límit per inscriure-s'hi és el 15 de març de 2020

Emerging Producers és un projecte promocional i educatiu que reuneix productors de cinema documental europeu amb talent.

Cada any selecciona 18 productors amb talent (17 europeus i un representant d'un país convidat), que reben suport educatiu, de networking i de promoció.

Des de 2017, després de l'èxit de les cinc edicions anteriors, el programa es va ampliar amb una trobada addicional de quatre dies a Berlín i la presentació dels productors durant la Berlinale.

Tot i que la part principal del projecte té lloc a Ji.hlava IDFF anualment a finals d'octubre, i ara també a Berlín al febrer, altres activitats i la promoció de productors emergents tenen lloc en grans esdeveniments cinematogràfics durant tot l'any.

A dia d'avui i després de vuit edicions d'èxit, 146 noms de 38 països estan orgullosos d'haver estat alumnes del projecte, molts dels quals ja s'han establert en el món del cinema i reben premis als principals festivals de cinema d'arreu del món.

L'objectiu principal del programa és interconnectar productors europeus talentosos amb altres professionals del cinema, especialment aquells que treballen en cinematografia documental. El projecte també hauria d'oferir als participants un accés fàcil a la informació en el camp de la indústria audiovisual, una orientació més àmplia i més àmplia al mercat cinematogràfic, i també ajudar-los a establir contactes amb productors d'altres països i, d'aquesta manera, augmentar el potencial dels futur projectes de coproducció europeus. 

El programa es divideix en tres parts principals:

  • Promoció: Presentacions personals dels productors i una presentació oficial als professionals del cinema i la premsa al Ji.hlava IDFF. Emerging Producers està acompanyat d'un catàleg amb un disseny especial (combina els perfils personals i els antecedents professionals de cada productor). Els productors seleccionats es presenten en els principals esdeveniments de cinema de l'any. Tradicionalment, l'organització prepara una recepció en el seu honor durant la Berlinale i promou les seves figures com a productors a seguir en l'any corresponent a través d'altres mitjans, com citylights o catàlegs. 
  • Networking: Una part fonamental del programa Emerging Producers consisteix en diverses reunions informals on els participants obtenen fàcil accés a contactes per a futures col·laboracions internacionals. Es planifiquen reunions individuals amb altres professionals del cinema per satisfer les necessitats de cada participant al taller. L'objectiu és ajudar així els productors a conèixer personalitats clau en el camp de la indústria audiovisual que estiguin presents al programa de la indústria del Ji.hlava IDFF i a la Berlinale.
  • Investigació: En els temps actuals de ràpid desenvolupament tecnològic i d'un mercat cinematogràfic en expansió, és sovint molt difícil per a un productor principiant o amb poca experiència orientar-se al mercat i comprendre com funciona tot el mecanisme. Un productor amb talent pot trigar diversos anys a aprendre a cooperar, a finançar i a produir les seves pel·lícules. Aquest programa d'indústria de Ji.hlava IDFF va ser concebut com una porta d'entrada real a la indústria de cinema amb un enfocament en el documental creatiu i en les seves formes que se superposen al cinema de ficció i a les arts visuals. Emerging Producers se centra també en el camp de la distribució i de la venda de pel·lícules amb l'objectiu d'ajudar els productors a aconseguir els resultats desitjats. 

Criteris de selecció

  • Productor amb una pràctica de diversos anys al mercat local (és a dir, no un estudiant o recent graduat) amb capacitat per al futur creixement professional i amb la intenció d'estar actiu al mercat europeu.
  • Almenys una pel·lícula realitzada (ficció o documental, migmetratge o llarg) que ha estat distribuït i estat projectat en festivals.
  • L'experiència prèvia en altres tallers es considera un avantatge.
  • El programa no està orientat a projectes, és a dir, els sol·licitants no s'apliquen amb la seva pel·lícula concreta, sinó com a individus que busquen un creixement professional.
  • Països elegibles: estats membres de la UE (Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya i Suècia), Suïssa, Islàndia, Regne Unit, Liechtenstein, Noruega, Turquia, països de Balcans occidentals (Albània, Bòsnia i Hercegovina, ex República Iugoslava de Macedònia, Kosovo, Montenegro, Sèrbia) i països de l'Associació Oriental (Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia, Ucraïna) i Rússia.
  • País convidat de productors emergents 2021: Israel.
  • Cada any, se seleccionen divuit productors emergents. Els participants seleccionats es donaran a conèixer al juliol de 2020.

Més informació.

13/2/2020

Emerging Producers és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental de Jihlava (República Txeca) amb el suport d'Europa Creativa MEDIA

Inscripcions fins al 15 de març de 2020.

Més informació.